torsdag 31 mars 2022

Torsdag 31/3 Ateljén är öppen

 

Barnen har fått in en låda. Det blir leken och sången "gubben, gumman eller barnen o lådan."... 
Ikt på morgonen  med hjälp av projicering mot rullgardinen med olika färger. Barnen pekar ivrigt och talar om att det är olika färger. Titta, många, gult, blå och lilla osv nämner barnen. 

Torsdag då är ateljén öppen. Och idag får alla barn utmanas med att måla med målarfärg och det är i färgen Gult.  Barnen får måla på staffli och stå och måla vid sovloftet med varierande färgade papper. 
Papperna har några färger  från Kalles dörrar. Hur blir det att måla på färgade papper? Lite annorlunda och det blir mycket färg. 
Barnen får välja att måla med tjocka penslar, tunna penslar och med gafflar. Liten utmaning i greppen av dessa föremål. Må tunt, måla tjockt med färg och måla lite med färg flera av barnen vill måla och det är både yngre och äldre barn som vi måla och skapa med olika tekniker.  
Barnen gör ränder och mönster med gafflarna,😎😎😎 då det blir mycket färg på pappret. Många är aktiva i sitt kreativa skapande. 



Några spelar och sjunger vid marimban. Det blir sången blinka lilla stjärna...   



Sandlek med att baka och konstruera olika varianter på kakor. Det blir en kaka som liknar en hund, fisk och en krabba. 

Efter all skapande med både färg och sand blir det att tvätta händerna. Blir lättare att göra det med hjälp av tvätta händer sången "tvätta tvätta liten hand."...

Dagens lunch blev hamburgare, klyftpotatisar, sås och grönsaker. 


Under uppevilan blev det b.la  matlagning för barn  och inspiration om vad man kan laga i dockvrån. Det blir både lasagne och bullar. Mmm sååå gott!! Sedan visas en kortfilm om när Nicke Nyfiken campade och grillade korv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar