tisdag 15 mars 2022

Tisdag 15/3 Barnens delaktighet och inflytande

 

Barnen har haft samling vid stockarna. Inledning med fruktstund och samlingssång "Hej Alla". 
Barnen övar sedan på  att rita med gatukartor både på staffli och på marken. Några övar även med att blåsa såpbubblor. 

Högläsning med projicering mot dörren. Barnen får se Kalles hus. Kalle går in och ut från sin blåa dörr. 
Kalles bok tas från andra hållet idag dvs vi börjar när Kalle är ute i mörkret då månen lyser. Sedan går han in i respektive dörr vita dörren där nallarna ska gå och lägga sig. Hur många är dem där? Det är en pappa och en mamma och tre barn. Nallarna har massa drömmar om hemska figurer nästan så att man vill stänga dörren. Därefter Knackas det både på gula, gröna och röda dörren.   (Inget barn reagerar att boken berättas och beskrivs bakifrån. Lite intressant! Ska barnen få göra igen. Lite normkritisk då det inte alltid bör går den vanliga vägen i en berättelse. Det är samma slut och början i sagan. Då Kalle går in och ut via den blåa dörren. 
Projiceringen avslutad där kaninerna sitter och äter sin måltid med morötter  och  blad. Det ska vi ju också göra nu. Vad kan det vara? Något som ligger i havet och simmar. Fisk! Kommer något barn på, mycket riktigt det är fisk i bitar i en form. Och matvagnen rullas in som väntas bakom dörren. Så idag äter både barn, pedagoger och kaniner samtidigt. 
                       Barnen har ätit fiskgratäng med potatis och mycket kryddor och grönsaker. 
Barnen övar många begrepp under de olika måltiderna b.la med att ta upp själva. Mycket språkträning då barnen benämner råvarorna, färger, matematik och fingermotorik övas mm. 
                                                Sagostund innan fri lek med grannavdelningen 
Trygghets vandring har kommit ut  idag. Ena sidan skriver ni vh om vad ni tror hur ert barn upplever och trivs på förskolan. Och den andra sidan skriver ni med ert barn hur dem upplever och känner vid olika miljöer mm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar