onsdag 2 mars 2022

Onsdag 2/3 Rörelse och motorik

 I dag får barnen förslag på att man kan sitta och äta frukost vid det lilla bordet i dockvrån. Hoppe "Hare" är med på måltiden.  Vid de stora sitter Kalle med några andra kompisar. 

Dagen började i musikrummet med cd " Rörelseglädje".  Vad finns under tyget? Det är sjalar med Knacka på färgerna och handdockorna av katten och kaninen.  


Barnen har sjalarna på huvudet, rör sig i takt med musiken. Sjalarna och tyget blir snablar och man kan hamra och såga med den då verktygslåten spelas upp. Kalle är med och Kalle dansar och rör sig med sjalarna man kan ha sjalarna på huvudet osv. 
Barnen dansar på det gröna tyget och runt tyget. Det går fort i rörelserna och långsamt. Barnen övar på att lyssna, göra rörelser, röra sig till musik och stanna då musiken slutar. 

Barnen ser att projektorn är igång. Och att det blir ljust mot väggen och därmed skapas  det skuggor mot väggen. Barnen ser skuggor på sig själva, på Kalle och sjalarna mm. 

Senare gick barnen till hallen för att öva på att klä på sig. Man sjöng kläd sången. En kompis fick en blomma idag av sin kompis.


Det bjöds på frukt. Idag var det äpple som serverades. När barnen hade ätit upp så var det dags för lite sång. Barnen sjöng "Hej alla" sången och därefter pratade man om att vi ska ha rörelse och dans ute. Man förberedde lärplattan och högtalaren.


Ute på gården sattes musik på, bland annat mamma Måd, honki tonki, händerna upp och hjulen på bussen. Det hoppades, dansades, studsades och det sjöngs av många barn.

Barnen ville även utforska gården lite, barnen hittade massa stenar. Barnen berättade att det var godis, men inga godis som helst, dessa godisar var super starka. Vi räknade och samlade in dem i hinken tillsammans.



Idag var det dagen annorlunda. Barnen har ätit  mellanmål först och lunchen på em då barnen fick varm korv med bröd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar