fredag 25 mars 2022

Fredag 25/3 En fin vårdag

 


Barnen har  fått nya biblioteksböcker. Varierande böcker om årstiden Våren och dess förändring med blommor, odling och djur osv. Givetvis är det böcker i ämnet normer och värden osv.



Idag började dagen ute på gården. Idag beslöt hela verksamheten att det är en superfin dag och vad är inte bättre än att vara ute och lära känna varandra ännu mer. Cyklarna var ute, böckerna och fotbollsmål togs det ut. 


Barnen spelade boll, bollarna sparkades, rullades och kastades runt och det blev mååål.


Barnen hjälpte till med sopsorteringen, idag tog vi ut alla kartonger som vi sorterade i rätt sopinkast. 




Sedan var det dags för lite samling, idag tittade barnen igenom en ny bok som handlar om "Alla barns rätt". Det är en ny bok som barnen fick in igår.

Idag är det våffeldagen nämndes det och barnen ville då berätta att dem hade ätit våfflor idag till frukost. vissa kompisar gillar våfflor med sylt, andra med grädde medans vissa kompisar vill ha hallon på sina våfflor.  Det bjöds därefter på lite frukt efter all prat om smaskiga våfflor. Det bjöds på päron och äpple.

 


Veckans hjälpreda fick hämta maten för sista gången denna veckan och idag blev det serverat vegetarisk tacos med grönsaker och fetaost. Grönsakerna var tomat, gurka och morot.


Under uppevilan var det en lässtund, där man fick sitta och lyssna på boken och därefter titta på bilderna.




Efter lässtunden var det dags för lite olika aktiviteter, barnen kunde välja mellan att fortsätta läsa, bygga med lego eller pussla med alla sortera pussel som finns på avdelningen.



Vi vill önska er en underbar och trevlig helg. Så ses vi igen på måndag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar