onsdag 16 mars 2022

Onsdag 16/3 Rörelse och motorik.

Fredag är sista dagen för inlämning av sommarledighet lappen, det måste in den 18/3 då det avgör hur verksamheten kommer att se ut

 Dagen börjar inne i musikrummet. Cd-spelaren sätts på med rörelseglädje. Idag sätts det fram ett gult band. Man kan dansa med bandet men man kan också ha bandet som en svans sa barnen då en  kompis har med sig ett gosedjur som är en katt med en låång svans. Barnen låtsas att dem är katter med långa gula svansar.


 Man dansar till sången Babar-elefant och då låtsas barnen att dem har snablar med hjälp av dem gula snörena. En kompis hade på sig gula strumpor idag. 

 

När barnen är klara i musik rummet är det dags att ta på sig ytterkläder. Barnen tar på sig och hjälper sina kompisar. Därefter blir det lite fruktstund. Idag serverades det äpple och banan.

Barnen fick idag gå ut genom ateljén för barnen skulle ha rörelse ute idag vid sovloftet. Det förbereddes en lärplattan och stativ. Barnen har dansat till färgsången, mamma Måd och barnen önskade även Melodifestivalen låtar. Barnen sjöng och dansade till rytmen. Det hoppades, stampades, klappades och snurrades mycket.



Barnen byggde kakor i sandlådan, det grävdes mycket med spadarna. Men även andra redskap som fanns ute i sandlådan. Kaninen fick såklart smaka och kakan var så super god.  Det blev kaninkalas. Precis som aporna har kalas med kuddarna så kan kaninerna ha kalas med kakor.


Det lagades mat till desserten och idag serverades det pannkakor. Barnen delade pannkakan på fyra. Lika många delar som det fanns kompisar.


När barnen hade ätit upp all kaka och pannkaka som fanns så var det dags att köra lite traktorer, barnen kollade om det bildades mönster från hjulen.

Idag fick förskola  in ny sand i sandlådan, det fylldes till toppen och då passade barnen på att skapa många olika mönster med hjälp av olika möstersporrar. 


Till maten idag serverades det pyttipanna med grönsaker. Grönsakerna bestod av rödbeta, gurka, paprika och tomat. Det var smaskens och allt blev uppätet.



Under uppevilan så fick barnen gula bandet igen. Bandet togs med till dockvrån där barnen berättade att det var pasta. Barnen lagade pasta och åt mycket pasta. Det är aldrig för mycket pasta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar