onsdag 23 mars 2022

Onsdag 23/3 Motorik och rörelse

 

Påklädningssång övas då barnen övar med att klä på sig. Det upptäcks bland annat massa färger på kläderna. Men ingen gul färg, säger ett barn. 

Motorik och rörelse ute med cd " Rörelseglädje" för alla barn som vill, både äldre och yngre. Mycket rörelse och motorik träning med olika övningar i olika tempo. Barnen får förslag på att man kan ha gula band av olika slag. Dessa band kan vara snablar eller svansar. Barnen blir påminda om de olika låtarna och tar an förslaget om vad man kan ha banden till. Det är många, långa  och korta band som är med i rörelsen. Några barn nämner att jag har en snabel som elefanten Babar. Snabbt blir snabel en svans. Vid verktygslåten blir banden en hammare och såg då armar och över kropp får utmanad i den låten. 

Efter rörelseprogrammet hinner barnen båda med att leka i sanden, åka rutschkana och rita med gatukritorna 


Veckans bok som är medtagen passar någon att sk "tittläsa" då barnen vet att man måste gå på pottan då och då. Någon går på toaletten, som någon säger. 

            Veckans hjälpreda tar ansvar över att hämta maten till oss alla. 

Röd soppa i dag dvs cowboysoppa med ny bakat bröd, crème fraiche och mjölk. 

Under sk uppevilan har barnen valt en liten filt där vi tar en fin gullig låda. Vad kan finnas i den? Djur! Javisst! Fingerdjuren som kan sitta på fingret också kan det bli en sång. Alla barn och Kalle får Knacka på lådan. Varje barn och pedagog får öppna och ta upp ett djur. Barnen övar matematik med antal, språk, Takk, berättande och  sånger för varje djur. 
När barnen lägger tillbaka djuren görs detta via uppmaning  med olika liknelser. Till exempel vilket djur får vi mjölk av? Vilket djur hoppar jättebra? Vilket djur kan man mat i parken? Sista djuret får barnen själva  komma på en liknelse. Det är elefanten som går på lina, som barnen säger. 

Barnen har lite fri lek därefter med bland annat rita på stort papper eller laga mat med kryddor i dockvrån osv. Ååå det doftar gott i hela dockvrån. Säkert jättegott! 


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar