måndag 28 mars 2022

Måndag 28/3 Utelek på gården


Vid gården idag  balanserar barnen på stenarna och stockarna. Och sen hittade vi lite skräp som inte skulle vara i naturen. Barnen sa, att det är farligt och att man behövde slänga skräpet. Så började barnen sedan leta efter skräp på gården som dem kunde därefter plocka undan.

Ögonblicksforskning där lärandet vid sandlådan bygger vidare då man kan använda olika fordon. Det är traktorer, lastbilar i olika storlekar och färger. Vad kan man göra med detta? Går det bra att använda detta med sanden? Barnen  gräver, öser i sand i de olika fordon och gräver även med grävskopa mm. Vill ni ha vatten? Ja, ropar barnen vatten hämtas då med hjälp av en flaska. Det övas turtagning, samarbete och teknik då flera barn får hämta och hälla ut  vatten. Vattnet kommer i lastbilarna, grävskoporna och i sandformarna. Det lustfyllda är mängden vatten och var vattnet tar vägen? Det blir fullt med vatten  i lastbilarna, på marken och hela bordet. 
Det blir ett lustfylld lärande med sand, vatten och geggamoja. Barnen laborerar med hjälp av olika fordon och alla barn är kreativa och vill utforska tillsammans. 

Titta, jag har Kalles bil. Va, är det verkligen Kalles bil? Ja, det är Kalles färger på den. Jag ska köra den här, säger en flicka. 

När barnen kommer in tas det upp olika gosedjur från språklådan "vänta in lådan". Det är krokodil och hunden som hittas.  Det blir sångerna "nyss så träffade jag en krokodil och valpen min". 
Innan maten blir det språk och berättade kring olika djur. Det är två djur från djungeln och två från skogen. Barnen har mycket kunskaper om dessa djur. Det är lejon. Han  är farlig, äter andra stora djur. Barnen  låter som ett lejon och berättar att den har en svans mm.
Elefanten hittas också och de är jättestor och väger mycket. Äter också andra djur men också mycket frukter och växter. Barnen får veta att man kan faktiskt rida på en elefant. Att de  har två betor mm.  Barnen övar vidare med språket med hjälp av de  andra djuren dvs ekorren och räven. 

Vegetariska schnitzel, dillsås, potatis och grönsaker har barnen ätit till lunch idag. 



Ikt på uppevilan där barnen får ett fortsatt utforskande om olika djur i djungeln. Det blir mera kring lejonens familj och elefantens familj.   

 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar