måndag 7 mars 2022

Måndag 7/3 Utelek och naturupplevelser på gården

 

                                                    Ny vecka med barnens olika måltiderna. 


Barnens samling som inleder med frukt. Och sedan sjunger och övar alla på sången "Hej Alla". 

Kalle är också med men han verkar lite TRÖTT idag, kan man vara på en måndag.  Barnen får öva några känslor då vi kopplar detta med Kalles färger. Barnen övar på färgerna gul, röd och grön och därmed också känslorna. Gul är känslan LEDSEN som visas på bilderna. Man kan vara ledsen av olika anledningar och på olika sätt. Känslan GLAD som visas på den röda bilden och glad kan också visas på olika sätt. Munnen kan le lite och sedan le mycket då tänderna visas. Grön visar känslan ARG. Också en känsla som vi alla blir ibland. Då blir Ögonen annorlunda och ögonbrynen går mer ihop osv. Det blir färglära då något barn hjälper till att ta fram olika föremål för de olika färgerna. Det är gul sjal, röd sjal, blå sjal och en grön legobit. Så fyra känslor fyra färger har barnen övat på innan det blev utelek.  


                                          Solen är gul och himlen är blå och det är det i dag. 




Barnen har även förstoringsglaset och ser nära hur en pinne och en sten ser ut. Mycket intressant med mönster och prickar mm. 
Några barn fångas av en inspirerande övning av pedagog då man kan samla bär i en äggkartongen.  Det blir 4 stycken en i varje hål. 


Den minsta och största traktorn är ute och kör på en rad. 
Några övar att blåsa fram olika många såpbubblor. Något som flera fångas med. Det räknas, fångas jämförs av de olika såpbubblor som barnen blåser ut. 
Barnen övar, leker, sorterar och skapar varierande lek vid sandlådan. Det är traktorer som blit intressant i dag och det är 7stycken. Traktorer sätt i en rad, barnen räknar dem, jämför storlekar/färger och subdraktion sker också då barnen tar i från några fordon. Det blir 7,6, 5,4.... 

                                          Någon är på promenad  med Kalle och Karin i  vagnen. 

Digitalt meningsskapande med Kalles färger vid ljusbordet.  Barnen övar och nämner färgerna, räknar och jämför och ser även kubens olika färg skiftningar. 


Lasagnette till lunch. 
Uppe vilan startar upp med en lugn stund med att barnen får höra, berätta, lära sig ord och begrepp från boken om Totte. Därefter är det fri lek. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar