tisdag 29 mars 2022

Tisdag 29/3 Barnens delaktighet och inflytande

 Idag började dagen ute på gården. Det fanns utestationer som Uttern och Hajen förberett, cyklarna var ute och alla kompisarna var ute. Barnen fick själva välja vad dem var intresserade i och vad dem tyckte var roligast.



Barnen var i sandlådan och byggde hus idag, det var stora formar och små formar som förvandlades till fantastiska hus, någon ville ha en vattenkanna som hus och det var superbra.



Barnen var väldigt intresserade av traktorerna och dem stora bilarna. Barnen grävde ner bilarna, lastade sand på dem och kollade på alla de mönster bilarna gjorde i sanden, från däcken.


Barnen övade vidare på att cykla, att kunna trampa med fötterna, styra och kunna skjutsa kompisarna runt, runt och runt hela gården. 

Något barnen tränar mycket på är att klättra upp för stegen för att kunna åka ner för den superroliga rutschkanan. Man får ta ett steg i taget, så kommer man upp tillslut.


Några av barnen ville åka bil till ängen för att mata hästarna, man fick åka låååångt för att komma fram, men barnen tog många pauser på vägen dit. Det blev glasspaus och toa paus, sen så var det bara att bege sig igen. 

Efter alla aktiviteter och all lek, hörde man plötsligt någon som visslade. Det betydde att barnen fick snabbt springa in till respektive avdelning då det var in rymning. Ett in rymningstest. När alla barnen hade kommit in igen så sjöng barnen några sånger tillsammans. 

När alla barnen var klara med att tvätta händerna så var det dags för mat. Veckans hjälpreda fick gå till köket och hämta maten, idag blev det spaghetti med tonfisksås och grönsaker. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar