torsdag 10 mars 2022

Torsdag 10/3 Ateljén är öppen

 

Redan vid tidig morgon får barnen vara i ateljé  för att skapa med den gula leran som doftar gurkmeja. Här trycks och benämns att det är Bokstaven B, som i mitt namn, säger en pojke.  

Innan ateljén öppnas så blir det lite frukt så man får lite energi. 
Barnen sätter på sig sina ytterkläder för att gå ut. Idag  är nämligen ateljén öppen.
 Många barn vill visa upp att de kan klä på sig och sätta på skorna. 


Barnen delar med kniven. 
Barnen övar att arbeta, skapa-och konstruera med lera. Material i sitt skapande har barnen gula stickor, gul små lego och gula korkar. 
Den andra delen av sovloftet ute vid ateljén kunde barnen dansa till olika färger. " Gåspennan" Dansa färgerna,  en färg en rörelse. Barnen övar att måla med rörelsen långa pendlande armar, snurra runt, stampa, klappa och spreta med armarna. Färglära, matematik, språk, kreativt skapande och rörelse övar många barn idag vid  denna aktivitet. 
Ikt ute med rörelse från lärplattan. 

Vacker sång vid marimban. 
De äldsta barnen får en samling med projektboken "knacka på". En av kompisarna tar tag i uppdraget  att läsa och berätta från boken. Barnen är aktiva och kan bokens innehåll med de olika färgade dörrarna och de olika aktiviteterna som händer i bokens olika rum mm. 
Barnen öppnar den röda dörren och där sitter  de 7 kaninerna som äter   morötter och blad. 

          " Knacka på" dörren är grön  
Här är det gubben som vattnar blommorna, bollen hittar barnen, ankan badar och någon kör bilen. 
Den sista dörren är vi och vem ligger där och sover? Det är ju de söta nallarna. Barnen ser att de sover och att nallarna har borstat tänder. Barnen visar tydligt att de vill sjunga sången "Björnen sover". 
Röd soppa är det när det är tomatsoppa, nybakat bröd, creme fraiche och mjölk. Smörgåsarna blir en stor favorit de är goda  mjuka och jättegott. 
Under uppevilan  hade  några picknick, några lekte i Kalles hus, ett barn sorterade och övade djur familjerna och någon övade färglära och matematik med färgglada ploppar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar