onsdag 30 mars 2022

Onsdag 30/3 rörelse och motorik


Idag började dagen på gården. Barnen hämtade ut lärplattan och högtalaren för det var dags för dans.

Barnen lyssnade på mamma Måd, Babblarna och vissa barn önskade sig låtar. Såklart sattes de också på, dessa låtar var bland annat spindel  wow, händerna upp och bä bä vita lamm.


När barnen hade kommit in igen tog man fram rörelsekort. Barnen turades om att ta ett kort och försöka se vad bilden på kortet föreställde. Sedan läste barnen och pedagogerna upp vad som stod på kortet. Det som stod på kortet skulle barnen göra. 



På ett kort stod det att man skulle hoppa som en groda, på ett annat att barnen skulle rulla runt, stå på ett ben eller hoppa högt.




Efter lite rörelse inne på avdelningen fjäril var det dags för mat, barnen fick sjunga plocka undan sången och plocka undan det sista innan maten.



Veckans hjälpreda fick följa med till köket. Idag hämtades det korv stroganoff med ris och grönsaker. Dagens grönsaker var rödbeta, broccoli och en liten blandning av majs, ärtor och paprika.



Uppevilan startade genom att ta fram ett spel för alla barnen. Var är lilla kaninen heter spelet. Barnen skulle tillsammans hjälpas åt att hitta kaninen som är gömd någonstans under dem olika miljöerna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar