tisdag 8 mars 2022

Tisdag 8/3 Barnens delaktighet och inflytande

Idag när barnen var ute så ville alla baka, laga mat och gräva i sandlådan. 


Barnen tog fram skedar, slevar och pinnar som dom kunde använda till matlagningen och bakningen.

Det lagades mest soppa idag. Barnen fyllde stekpannan med vatten, grönsaker och kryddor. Man smaksatte och alla barnen fick smaka. Soppan var supergod berättade barnen. 

Barnen hittade även idag dem olika bilarna och grävskoporna. Barnen pratade om färgerna och det räknades. Idag i sandlådan såg barnen 4 stycken grävskopor.



Det cycklades massvis idag. Barnen övade på att trampa på pedalerna, sätta sig på den lilla och den stora cycklen. Cykla upp för backen och åka snabbt ner för backen.



Sen var det dags för samling. Idag skulle det vara tema känslor. Barnen berättade med hjälp av bilderna som visades upp, vilka känslor dem såg. Det var känslorna glad, arg och ledsen.  
Det togs fram färglära påsen och barnen fick turas om och ta fram olika färger från påsen i respektive färg. När barnen tog fram röd så hjälpte kompisarna genom att säga att man ska lägga färgen på glad osv.

Kalle satt med barnen och då ville alla kompisarna berätta hur dem känner sig idag. Barnen var glada idag sa dem. Barnen var absolut inte arga eller ledsna. Barnen visade hur det låter när man är glad och skrattar, hur man låter när man är arg och hur man låter när man är ledsen. 

Veckans hjälpreda fick följa med till köket och hämta maten. Idag var det fiskgryta med kokt potatis. Till maten serverades även broccoli, majs, gurka och morot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar