fredag 18 mars 2022

Fredag 18/3 Digitalt meningsskapande och Fredagssamling

Programmering blev det för några barn. Det är Kalles färgade dörrar som inspireras vidare i denna analoga programmeringen. Barnen övar färger, antal och kommando då varje färg ger en rörelse. 

Barnen utmanar sedan detta vidare med en tärning. Barnen övar bla på antal dvs både 5 och 6. Då ska allt göras 5 respektive 6 gånger. Barnen viftar på öroren, vickar på rumpan, hoppar som en groda och på den röda klappar på huvudet och på den vita snurra runt. Barnen övar på att vi lopar detta.

Några sitter med lärplattan och ritkladda tillsammans. 

Barnens Fredagssamĺing går i temat om hållbar utveckling och därmed värna om barnens förskolegård. Barnen får uppdrag av gårdstomtén att plocka söndriga leksaker och  sortera leksaker i olika lådor. 

I den stora svarta sopsäcken slängs allt som är sönder. 
Barnen övar på att se var respektive sak ska förvaras. Det är sandleksaker, spadar, traktorer, kökssaker och fotbollar. Alla barn både äldre och yngre tar tag i detta uppdrag, som gick snabbt och effektivt. Bra när man är många då blir det både lättare och roligare. 



Så fint det blev. Hittar man  sakerna lättare. 

Dagens lunch pasta med sojafärs och grönsaker. 

Under uppevilan får  barnen vistas i biblioteket. De flesta av barnen tar en bok och du tittläser på egen hand. Också läser vi tillsammans och berättar kring boken "Jag måste Kissa!" I boken får man veta att det kan kosta pengar ibland när man ska kissa. Och att det kan tyckas vara äckligt och då jobbigt att kissa på olika varuhus mm. 


När barnen kommer tillbaka till avdelningen blir någon intresserad ut av att spela spelet "Var är kaninen? "Kaninen gömmer sig i olika miljöer. Är den i äppelträdet eller på åkern?  

Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar