tisdag 1 mars 2022

Tisdag 1/3 Barnens delaktighet och inflytande

 Dagen började med att barnen fick gå ut i det fantastiska vädret. Barnen tränade på att klättra upp och klättra ned för stegen som leder till rutschkanan. Barnen åkte ner för rutschkanan på rumpan, på magen och på sidan av benet.

Barnen tillsammans med pedagogerna dansade och sjöng ute. Barnen fick använda hela kroppen när barnen dansade honki tonki och trasdockan till flera barns förtjusning.



Idag var det cyklar ute. Barnen tränade på att cykla, trampa med benen, cykla upp för backen och hjälpa till att skjutsa kompisarna.

Grävskopan var ute idag, barnen turades om att gräva. Barnen fick använda båda händerna för att det skulle fungera. Det grävdes och grävdes.


Titta, så många kladdkakor jag har. Någon kompis bjöd på "Kladdkaka", dessa är mycket kladdiga och goda. Sedan blir barnen intresserade över att lägga till lite bär i de kladdiga kakorna. 


När barnen hade kommit in igen så var det dags för samling.  Barnen gick in i grupper och medans man väntade på kompisarna, sjöng barnen olika sånger på stjärnmattan. Klappa händerna, hjulen på bussen och imse vimse spindel.

När alla barnen var klara så serverades det lite frukt, idag blev det päron.



Idag på samlingen var det tema gul. Det pratades om gula stjärnorna på mattan, dem gula klossarna och den gula dörren. Dörren till lilla gubben och katten. Man räknade 1,2,3,4 och 5. Så många dörrar finns i knacka på boken och lika många gula klossar fanns det idag på mattan.
Flera barn ville visa upp att man kunde bygga på höjden av dessa klossar. Barnen tränar på det matematiska språket med att räkna till 5, tärningssymbolen och att man kan bygga både på längden och på höjden, att det rasa verkar roligast. 



Därefter blev det högläsning av "Knacka på" boken tillsammans med projicering av boken mot den vita dörren. Barnen turades om att knacka på dörren, öppna dörren och stänga dörren. Barnen upptäcker att det låter mera när man har mycket kraft att slå igen dörren, lite knivigt att öppna ibland men tillsammans hjälps vi åt. 





Efter Projiceringen var det dags för mat. Veckans hjälpreda fick hjälpa till att hämta maten. Idag blev det serverat pasta med köttbullar. Till maten serverades även yoghurtsås och grönsaker. Grönsakerna idag blev morot, gurka, paprika och tomat.





På uppevilan började barnen tittläsa idag. Barnen pratade om vad dem såg på bilderna.



Under uppevilan kunde barnen ha picknick i gröngräset. Det är dockorna b.la Jennifer och korgen med massa gott. Mjölk att dricka och sk  kottemat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar