måndag 28 februari 2022

Måndag 28/2 Utedag på gården

 

Samling som vanligt i hallen för alla barn. Inleder med frukt och därefter sjunger och övar barnen på "Hej Alla" sången. Barnen får öva olika begrepp från Kalles 4: e rum och dörr nummer 4 som är gul. Vad händer i detta rum? Där är en svart/ grå katt, en gubbe som vattnar sin stora blomma och Kalle är och där så klart. Barnen övar färgen gul och förtydligar detta med hjälp av takk och färgvisan som blir  " gul gul gul är hatten på mitt huvud."..

Barnen övar flera saker som är gula i en annan påse från tema påsen. Det är frukter, grönsaker och en kopp som barnen säger. Man kan dricka lite vatten ur den som någon kompis har förslag på. Alla barnen får lära sig att det egentligen är en äggkopp. 
Flera barn får hjälpa till med att ta upp olika föremål från påsen med gula saker. Matematik övas då det är olika färger, storlekar och nyanser osv. Barnen räknar alla framtagna saker och sedan läggs allting tillbaka i påsen. Och det är 8 stycken saker som är framme på gula underlägget och sedan i påsen. 

Mycket sandlek vid sandbordet fångas flera barn av idag. Någon gräver med den stora grävmaskin som man kan sitta på och använda och parera med handtagen. Det blir sand som förs ner i en stor låda. 
                               Några barn gör  fina fast sandkakor med varierande redskap. 
Grävmaskinen kan man gräva i sandlådan också. Mycket teknik, parera med höger och vänster handtag, perception och rörlighet övas osv. 
Någon gör massa, många och flera cirklar. Det blir cirklar över en stor yta på sandbordet. Barnen övar att säga det på svenska och engelska också räknas cirklarna. 
Ögonblicksfrågan öppnad upp då något av barnen tycker vi ska göra ett "Hus". Det blir en samarbeta övning med att baka ihop ett hus. KALLES HUS! Där lilla gubben finns osv. 

Ur en stor behållare öser flera barn upp  sand. Det bankas och så är det dags för att lyfta upp formen. Se så stort och högt hus det blev. Huset är sparat i dokumentationsskåpet i hallen med gula tillbehör. 


Några barn övar motoriken, rörlighet och att ta sig upp och åka ner för rutschkanan.  

Medan de övriga plockar undan med hjälp av plocka undan sången tar en ny veckans hjälpreda uppdraget med att hämta matvagnen. 
Veckans hjälpreda har blivit storasyster. Något som hon gärna berättar på vägen ner till köket för att hämta vagnen. 
Barnen här fått en ny dockvagn. En stor favorit av flera barn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar