fredag 4 februari 2022

Fredag 4/3 Digitalt meningsskapande med mediakub

 

Barnen får en samling inne på stjärnmattan. Det är siffran 4 som övas. Barn räknar 1,2,3 och 4. Barnen väljer en sång i taget, det blir en synlig subtraktion med hjälp av blåa klossar. Tillsamman räknar vi ner 4,3,2 och 1 och plötsligt är det inga klossar kvar då barnen har valt fyra sånger. 
Barnen ser siffran fyra och tärningssymbolen.  Tillsamman räknar vi in då vi sjunger de olika sångerna.  Det blir sångerna från bildstödskartan dvs " nyss så träffade jag en krokodil, hjulen på bussen, lila snigeln och imse vimse.


Kalle är också med på samling och barnen inleder med att öva på samlingssång "Hej Alla" och till sist blir det fruktstund 
Mediakub introduceras sen med att projicera "Knacka på" . Barnen blir  fängslade över att  se, upptäcka, räkna, benämna de olika sakerna från Kalles hus. 
Barnen upptäcker färgerna, dörrarna och knackar flitigt överallt. Djuren, saker och färger benämner barnen. Barnen och visar vad djuren gör som att hoppa som aporna gör osv. Flera barn sjunger ramsan 4 små apor hoppade.............. 
Även de rörliga föremålen vid de olika rummen fångas barnen av. Kalle spelar på trumman, katten får mjölk att dricka, gubben vattnar blomman, tvättmaskin får in lite tvätt och sätts i gång med en väldig fart. Grönsaker och frukter benämns och förs ner i stora kastrullen då det är tid att laga mat. Inne hos kaninerna äts det mycket morötter och blad osv. 


När barnen ska gå ut för blöjbyte mm så knackas det flitigt på den vita dörren. 
Vegetariska schnitzel med såser efter de olika specialkosterna.  Mmm, så gott! Mycket sås önskas det av någon. 



Uppe vilan blev  fortsättning med  digitaliseringen fast i olika hörnor. En rithörna med lärplattan, kuben och en annan hörna med lärplattan där man kan lyssna på olika sorters ljud.  Barnen  berättade   om vad de hörde och såg på bilden. 

Mycket samarbete vid lärplattan då fler vill vara med, de turas om men de samarbetar genom att tex rita tillsammans samtidigt.

Nu vill vi önska alla en skön helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar