torsdag 24 februari 2022

Torsdag 24/2 Ateljén är Öppen

Dagen började med att barnen tränade på att klä på sig ytterkläderna ute i hallen. Låtar sattes på i bakgrunden, låtarna tröja tröja, kan du säga tröja och några Bolibompa låtar till.

Sen var det dags för samling ute i hallen. Dagen presenterades i bildform sk bildstöd. Barnen pratade om varje kort och vad barnen skulle göra under dem olika delarna av dagen. 


Barnen har fortfarande tema grön från knacka på boken. Så idag får barnen förslag att man kan måla med grön färg ute på ett staffli vid sovloftet. Det skulle finnas ljus grön, mörk grön och glitter färg.



Under samlingen bjöds det på lite frukt. Dagens frukt bestod av banan och päron. När frukten var slut så var det dags för lite sång. Barnen sjöng "Hej alla" sången och Kalle sången, men Kalle spelade inte på trumman i sången idag, han målade istället.

Barnen märkte även att dem själva hade grön färg på sig, 3 kompisar hade på sig grön färg.




Barnen satte på sig förkläde och började måla med olika gröna färger. Barnen satte på tejp på 2 av pappren för att det skulle bli mönster sen, genom att dra bort tejpen.





När barnen var klara med att måla så var det lite fri lek ute på gården, barnen bestämde sig för att leka i sandlådan, gräva, fylla former med sand och hälla ut sand från formerna.


Innan det var dags att gå in hittade barnen en stor sten, barnen hade en idé. Dem tänkte att det skulle vara spännande att måla stenarna gröna med. Så det får vara en idé till nästa ateljé dag.


När barnen hade gått in igen så var det dags för måltid, dagens mat var köttbullar/morotsbullar med potatis. Det serverades med vegansk sås och till det fanns grönsaker. Idag var barnen super hungriga så allt åts upp med detsamma. 


Under uppevilan fick barnen sk  tittläsa på egen hand med de nya böckerna från biblioteket, det finns 13 nya böcker denna gången. Boken om Bebbe pussar fick  barnen höra, samtala om, härma puss ljud och även räkna alla som Bebbe pussar. 

När barnen hade läst klart så fortsatte uppevilan med lek från projektboken. Kalles väg fram till Kalle som sitter o leker. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar