tisdag 1 februari 2022

Tisdag 1/2 barnens delaktighet och inflytande

Dagen började med sång i korridoren. Barnens "klä på sig" sång sjöngs och barnen tog på sig ytterkläderna. 

När kläderna var på och västarna så delades det ut lite frukt. Idag var det bananer. Barnen önskade vår "Hej alla" sång, bä bä vita lamm och hjulen på bussen" idag.

När barnen hade kommit ut på gården fanns det en högtalare som var igång och barnen började dansa.  Men barnen hörde även andra ljud idag. Det kom från en sågmaskin tvärs över gatan. Barnen sa att det var högt och att dem inte gillade ljudet.


Förutom musiken och dansen så ville barnen gå balansgång. Runt sandlådan, runt rutschkanan och runt i hinderbanan.

Avdelning hajen tog ut byggleksaker där barnen kunde bygga, stapla upp eller sortera all material som fanns.


När barnen hade kommit in igen så var det dags för högsning. Detta  projicerade "knacka på" boken på dörren. Det lästes från boken och barnen berättade vad dem såg. Barnen fick gå upp och prova knacka på dörren och se vilket rum som öppnades upp. Såklart fick Kalle också sitta med och lyssna på boken som projicerade.


Därefter så var det dags för mat. Barnen hämtade maten tillsammans med pedagog och idag var det potatis med fiskgryta. Grönsaker som bestod av majs, kål, broccoli och morot.

Kalle ville bara ha grönsakerna idag, det tyckte Kalle var godast.

Projiceringen var på under uppevilan och barnen intresserade sig av att kolla om det projicerade även om man öppnade dörren, vilket det gjorde, barnen nämnde, pekade och visade att det kom nu på andra väggen bortom dörrens vägg. Barnen höll även händerna framför projektorn och såg att färgen kom på händerna och kläderna.
                                                             Grön grön är min hand. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar