måndag 7 februari 2022

Måndag 7/2 Utelek på gården och kalas

 

Barnens olika måltider under veckan kommer här.

Barnen åkte till Afrika parken i bilen som är på gården. Barnen såg krokodiler, apor, hästar och flodhästar. Barnen matade alla djuren så dem skulle bli glada och snälla. 



Några barn sitter i sandlådan och tar upp sand till olika kakor. Det görs sandkakor från olika färgade tallrikar i dag.  
Barnen tar upp sand med spadar och en silvrig slev. Det bankas, plattas till också vänds kakan och så blir kakan klar. Någon påpekar då kakan går i sönder, och säger sönder. 
Många barn hjälper till och det blir en fin och lustfylld lärande för de yngsta kring sandbordet. Mycket samarbete med de olika redskapen, turtagning då alla får variera sina olika redskap. Någon gör en stor platt sandhög mitt på bordet det är en stor PANNKAKA! Som någon är noga med att tala om. 
När barnen går in efter uteleken väntar de alla in varandra med hjälp av språklådan "vänta in lådan". Vad är det du har hittat? En kanin. Är det verkligen det? En katt är det, och då övar vi sången "lille katt"....
En kompis har fyllt 2år. Så idag blev det kals. Vår kompis fick sitta på Bolibompastolen med en valfri hatt. Det blev den rosa hatten. Hon får ett fint födelsedagskort med en stor tårta. Tillsammans sjunger alla barnen  sången "vi gratulerar", denna sång förtydligas med hjälp av TAKK. Det skannas från lärplatta och alla barnen fick höra sången "Happy Birthday" sången. 
Födelsedagsbarnet fick sedan välja två sånger med hjälp av en språkpåse. Det blev sångerna om kaninen och ankan. Det blir sången "Hoppe hoppe hare...." och rörelsesången om ankan då barnen vill stå upp och vara med i dansen om ankan dvs "en anka, en anka en liten anka med vinge..............."


Vår födelsedagsbarn får uppdraget att hämta matvagnen idag. Det blev vegetarisk och vegansk på en och samma gång. Det är ratatouille med couscous och grönsaker. Nja, inte direkt någon favorit för alla. 

Veckorna går fort, och snart är det vecka 8 dvs sportlovs veckan. Vi undrar om barnens vistelsetider förändras under den veckan? Vänligen meddela oss så vi vet dessa förändringar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar