tisdag 15 februari 2022

Tisdag 15/2 barnens delaktighet och inflytande

Dagen börjar ute på gården. Vissa av barnen intresserade sig av cyklarna idag, de övade motoriken, att kunna cykla och styra cykeln samtidigt, det går bättre och bättre för varje dag. Om man inte orkade mer kunde man be sin kompis om hjälp, dvs fråga om de kan stå bakom på cykeln och bli körda av sin kompis.


Barnen hittade även en hög av  krattor och spadar ute på gården, barnen bestämde sig för att hämta vagnen och samla ihop leksakerna för att sedan köra runt dem. Barnen pratade om vilka färger de såg på krattorna och hur många krattor det fanns. 




De andra barnen gillade att vara vid rabatten för att gräva i jord. Dra ut och kolla på dem gröna men ävem dem visna växterna. Man hittade olika sorters stenar och barnen berättade att det var en stor sten dem hade hittat.  



Barnen tog även ut våra kärlsorteringar idag, kartongerna. På avdelningen har vi 3 sortering lådor. En för kartong, en för plast och en för metall. 



När barnen skulle in igen så var alla barnen hjälpsamma och hjälpte sina kompisar som behövde lite hjälp, mycket samarbete och skratt. Man sjöng sången "byxa, byxa. Kan du säga byxa byxa..." samtidigt som vi tog av oss ytterkläderna. 


När barnen kommit in på avdelningen väntade Projiceringen där med den blåa stjärnmattan. Det betydde att det var dags för Kalle och knacka på boken. 



Vi projicerade ett filmklipp. I filmklippet läste en person knacka på boken samtidigt som man fick se sida efter sida av boken. Barnen fick i tur och ordning gå upp för att knacka på dörren, då det betydde att nästa dörr skulle öppnas. Barnen pekade och förklarade vad dem såg och vad som händer på varje sida. 


När sagan var slut så sattes lugn musik på. Barnen förberedde sig för måltiden och veckans hjälpreda fick hämta maten idag tillsammans med pedagog. 



Idag blev det fiskgratäng med grönsaker i form av broccoli, gurka, morot och Oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar