torsdag 17 februari 2022

Torsdag 17/2 Ateljén är öppen och utelek



Dagligen övar barnen på att klä på sig. Här ser man  lärprocessen och kunskaper med att klä på sig och ta ansvar över detta. Det syns att vissa övar både på förskolan och hemma. 


                                    Frukt stund för alla barn som vanligt och "Hej Alla sången". 
Samling med Kalle och de tre första dörrarna. Den blåa dörren där Kalle spelar på trumman, barnen övar Kalles sång då han spelar på trumman. " Kalle Kalle spelar på trumman hör så fin det är. Bom bom" .....Sedan kommer den röda dörren. Vem har vi där? Kaninerna som lagar mat och äter morötter och blad osv. 
Därefter kommer man till den tredje dörren. Den gröna. Vad händer där? Aporna är där, säger en kompis.  Så sjunger övar vi alla på ramsan om aporna och bjuder dem på banan. En efter trillar ner från sängen och mamma ringer doktorn.......
Ateljén är öppen sen då barnen kan skapa och konstruera med både play-do och Plastilina. 
                                              Barnen arbetar med lera i färgerna blå, röd och grön. 
Barnen trycker med olika fordon,  använder sax och kniv. Det blir utmanande tryck och mönster med dessa verktyg. 



Den söta gröna dinosaurien är uppe på kullen. Barnen blandar blå och röd lera och de blir mycket effektfull. Många ankor blev det här.

Barnen hittade många vattenansamlingar på förskole gården. Barnen är aktiva med olika sätt att transportera, ösa, hälla, samla, leka och utforska vatten med olika material. Barnen använder fordon, spadar och pinnar  osv. 

                          I dag kan barnen leka picknick på golvet då bordet används i ateljén. 
                             Grönsaksgryta/ köttgryta med curry. Ris och grönsaker  som tillbehör.  


Uppevila inleder med digitalt meningsskapande vid en hörna med projektorn. Det blir mycket språkträning. Där flera kunskapsområden övas i ett sammanhang. Och tillsammans delger barnen varandra sina kunskaper och upptäckter. Barnen  övar bla matematik, naturkunskap med djur och olika landskap med vatten, snö, skog och berg mm. 
Barnen upptäcker och känner till björnen då den kommer fram. Den sover säger ett barn. Ja, i sången men inte där. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar