tisdag 22 februari 2022

Tisdag 22/2 Barnens delaktighet och inflytande

 Dagen började med att barnen fick ta på sig sina ytterkläder och sjunga kläd sången. Barnen hämtade västarna och idag hämtades vagnen ut, vilket betyder att barnen skulle på en promenad. Barnen satte sig i vagnen och promenaden kunde börja. Kalle fick såklart också följa med och sitta i vagnen.


Barnen började årets första promenad genom att gå mot Sannaparken och tillbaks till förskolan igen. Det var soligt idag och barnen pekade på solen samtidigt som barnen täckte lite ögonen då solen sken rakt in i ögonen.


Det första barnen såg när vi började promenaden var stolpen, barnen nämnde att den var stor. 


Barnen märke dem fina blommorna som växer nu, snödropparna, barnen berättade att blomman var vit. 

Barnen stannade till i mitten av promenaden för att ha en liten samling och fruktstund. Samlingen började med att det togs fram lite bildstöd, tre styckna bilder visades upp. Det var samling kort, frukt kort och sång kort. Barnen sjöng Hej alla, Kalle sången och därefter åts det lite äpplen.

Under promenaden nämnde barnen kaniner, barnen undrade vart kaninerna är någonstans och ett barn nämnde att kaninerna kanske är inne och äter morot nu.

Det blir språkträning med en "vänta in" övning då alla barn väntas in till samlingen. Det blir de nya färgade klossarna. Tillsammans lägger vi de fyra aktuella färgerna från projektboken. Det är blå, röd, grön och gul. Barnen övar dessa med hjälp av takk, svenska och  engelska. Barnen sorterar, jämför färgerna från mattan och storlekar på stjärnor mm. 

När barnen kom in igen så var stjärnmattan förberedd, det skulle berättade lite mer om bildstöd och barnen gick igenom vad som skulle hända idag, vad som redan hänt idag och i vilken ordning det skulle hända.


Därefter var det dags för mat, det pekades på bilden och alla barnen fick och satte sig på sina platser. Idag serverades det panerad fisk med potatis, dill sås och grönsaker. Idag var det oliver, sallad, tomat och gurka.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar