fredag 11 februari 2022

Fredag 11/2 Digitalt meningsskapande green screen med Kalle och utelek

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:

  • fantasi och föreställningar
  • Intresse för berättelser, bild och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att användas sig av, tolka, i ifrågasätta och samtala om dessa. 

Green screen med en liten en grupp barn. Avdelnings figuren Kalle tar barnen kort på med hjälp av lärplatta. Han sätts på det gröna tyget. Han kan stå och ligga mm. Sedan sätts detta in i green screen appen i olika bakgrundsbilder. 
Kalle är i dockvrån med olika dockor. Kalle är ute och flyger vid Turning Torso. Mycket språkträning då barnen övar var är Kalle? Lägesbenämningar, antal, färger, mönster och perception övas också. 





Någon kompis har inte tid med green screen och måste ringa någon och trycker flitigt på mobilen. 

Barnen får lite frukt vid green screen tyget och det blir en gruppbild. Med hjälp av ljussättning från appen övar barnen olika ljussättning och de blir olika förändringar  i bilden. Ljusa ögon och läppar. Någon tycker det ser " scary" ut då det blir lite annorlunda med bilden. 




En kompis vill ta lite bilder med kameran. Det gröna tyget fångas. 
Det  blir liten sångstund med hjälp av 5 qer-koder. Det blir bla fem små apor, nyss så träffade jag en krokodil, huvud axlar knä och tå och mamma Måd låten give me 5 give me 10. 
Barnen  som är ute valde att cykla och dans till härlig fredags musik b.la Drakens dans med Bolibompa osv. 
Barnen  dansar själva eller i par. Mycket rörelseglädje utomhus med övriga barn från förskolan. 


Den gruppen som var ute har övat några sånger från bildstödskartan. 
Veckans uppdrag har sin sista uppdrag med att hämta vagnen.  Det blev pastagratäng med sojafärs och fina goda grönsaker. 

 
Under uppevilan önskar barnen Mamma Måd boken då hon letar överallt efter sitt hår. Slutar med att hon inte bryr sig om sitt hår då det inte går att finna. Hon är fin ändå och man ska vara glad över hur man ser ut. Man är den man är, alla är lika men olika ändå. 

Nu önskar vi er alla en skön helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar