tisdag 8 februari 2022

Tisdag 8/2 Barnens delaktighet och inflytande

 Vi vill påminna om att se över barnens vistelsetid inför v8 då det är Sportlov. Meddela oss så vi vet hur barnens tider är under v8. 

Dagen började med att barnen lyssnade på klä på sig sången samtidigt som barnen pekade på kläderna och sjöng med. Barnen övade på att ta på sig ytterkläder. 

Efter att barnen satt på sig kläderna och västen så blev det en liten samling ute i hallen. Vi pratade om att en kompis har  fyllt år och att det ska firas när vi kommer in. 


Men barnen fick även veta att Kalle från "Knacka på" ska börja hälsa på hemma hos  alla barnen. Det betyder att i tur och ordning kommer alla ta med sig Kalle hem, tillsammans med kamera och då kan man ha massa skoj med Kalle. Man kan visa Kalle sitt rum, som favoritfrukt eller bara gosa med Kalle. 





När barnen hade kommit ut började dagen i sandlådan. Barnen tog fram massa spadar, hinkar och former då det skulle bli super stora högar av sand. Barnen hittade små bilar ute på gården och då ville barnen prova ifall bilarna kunde köra runt i sanden och det kunde dem.


Barnen lekte mycket med vatten. Barnen hoppade, kände på vattnet men även samlade massor av vatten i olika hinkar för att göra lite lera.



Barnen hörde fågelkvitter. Så det började letas överallt efter fåglar och deras fågelbo. Det hittades några stycken och barnen hittade även några fåglar som satt på grenen uppe i trädet.






När barnen gick in väntade stjärnmattan på alla barnen och Bolibompastolen på födelsedagsbarnet. Det bjöds på mycket äpple. 



Födelsedagsbarnet fick med hjälp av en lärplatta och qr-koder sätta på en grattis låt, men sen sjöngs låten ännu en gång av alla kompisarna.  Musikpåsen med nallar sattes fram och födelsedagsbarnet fick välja 3 st nallar, det blev krokodilen, kaninen och lilla valpen. 



Idag till lunch blev det ris med fiskgryta och mycket goda grönsaker. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar