onsdag 2 februari 2022

Onsdag 2/2 Motorik och rörelse ute och Brandövning

 Dagen börjar ute i hallen i vanligt ordning.  Lärplattan  används då barnen övar påklädning. Barnen sjunger klä på sig sången. Men även den sångens som melodi men istället för kläder i sången använder barnen ord på föremål. "Lampa lampa, kan du säga lampa" och "hoppa hoppa, kan du säga hopp" (Och hopp). osv. 

                                                  Det blir även om färgen grön grön grön.....


Barnen använder sig av sk språklådan  "väntainlådan" medans dem väntar på att alla ska gå ut. I lådan finns det böcker, lite handdockor och nallar.

Barnen går ut via ateljén idag då det är ytterligare musik ute. Barnen tar med bandspelaren ut och dem vanliga rörelse cd  dvs "rörelseglädje" sätts på. Bland annat Babarlåten, verktygssången (att hamra och såga), Dunderhonung, Knattegå och  springlåten. Kalle är med i rörelseprogrammet som då skedde vid ateljén. 


Barnen valde att leta efter pinnar idag och barnen samlade på dem, stora pinnar, små pinnar. Barnen pekade på pinnen och berättade att det är grönt, då det fanns lite mossa på den.

Idag utfördes även brandövning. Det skedde när vi var ute och det sattes fram en presenning som vi kunde sätta oss på, många filtar som barnen värmde benen med. Medans barnen satt och väntade togs det fram lite handdockor, en handdocka som var en elefant och en annan som var en hund. Barnen tog med Kalle ut så han var med och lärde sig om branden med barnen.


Det sjöngs tillsammans med dockorna, en elefant balanserade och om den lilla valpen min.
Barnen övar språket med hjälp av dessa gosedjur. Det förstärks med Takk, och att barnen får se och röra hunden och elefanten. Barnen säger att hunden har en halsduk och att elefanten har en lång snabel som kan spruta vatten. Javisst, det är ju bra om det brinner på riktigt.

När barnen ska in igen så förbereds samling på mattan. Det tas fram bildstödskartan på olika sånger. Barnen turas om att välja vilken låt man ska sjunga. 


Veckans hjälpreda hämtar maten tillsammans med pedagog och idag är det soppa med crème fräsch och nybakat bröd med smör. Brödet blev dagens favorit. 



På uppevilan läser barnen lite sagor och den första som barnen väljer är "Knacka på" boken. Barnen går igenom boken, vad ser dem? Vad händer i boken? Barnens favorit sidan är om de sju kaninerna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar