fredag 18 februari 2022

Fredag 18/2 Digitalt meningsskapande och utelek

 
Kalle har varit på hembesök och kommer till förskolan med en kompis. Vi tackar för ett gott samarbeta med Kalles hembesök hos alla barnen. Hembesöken fortsätts nästa vecka. 


Mycket digitala uttryck och meningsskapande då barnen bygger- och konstruerar med mjuka genomskinliga  klossar. 
Projicering mot rullgardinen på fönstret. Det är färger i olika mönsternyanser i lugn musik. Barnen upptäcker och  berättar om vad de ser.
De äldre barnen som har övat mycket med programmering vid programmeringsbordet fortsätter att utmanas med att konstruera baner och programmera.  Någon lägger upp pilar, raka som svängda och gör sin bana.  Därefter övar barnen med att trycka på Beeboorh. Och förflytta den i kuben. Först blir det raka sträcker och tillbaka.  Flera barn utmanar sig med att trycka på de olika knapparna. De övas flera omgångar och mot slutet tar barnen en sväng runt kuben med beeboorh. 
                          De yngre får utmanas med att leka, öva olika begrepp i Kalles olika rum. 


Några barn tittar i   avdelningens bok där vi lyfter barnens egna bilder mm. Barnen övar på namn, material som hatt och mattans mönster mm. Flera igenkända bilder och föremål som påpekas av barnen osv. 


Lite fruktstund för en grupp som vill ut efter alla digitala upptäckter. 

Ute leker flera barn i lekstugan. Barnen knackar på och går in i huset. Det är ett fängelse och ett hus där många bor osv. 
Lasagnette med spenat och ost och grönsaker har barnen ätit till lunch. 


Högläsning med barnen från projektboken i kuben. Mycket knackningar, färglära, matematik och  språkträning med att berätta från Kalles bok. 
Kalle är med och är aktiv i högläsning och även han knackar på. 
Fyra små apor busade med kuddarna......



Nu önskar vi er alla en trevlig helg! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar