måndag 31 januari 2022

Måndag 31/1 Utelek på gården och sagostund med projicering

Barnen får en liten samling med sången "Hej Alla" lite frukt serveras i vanlig ordning. 

Barnen har lekt mycket med att ha en spade. Det är stora och små spadar som används. Barnen övar på att ta de olika spadarna efter olika beskrivningar. Det öser upp sand och bankar också blir kakan klar. 


Några leker vid hörnan vid taket det är olika djur som ska ut och åka i den stora fina bilen. Barnen övar vilka djur det är? Hur många djur som är i bilen? Hur många är utanför bilen? osv. 
Hur många spadar har vi här? Tre. Och det är röd, blå och gul. 
Liten cykeltur föredrar någon och en annan kompis leker och utmanar sig med grävskopa. 
Vems väg är det här? Det är Kalles, säger en kompis. Barnen får högläsning med hjälp av projicering mot dörren. Barnen är aktiva med utropsord,  pekar, och knackar på dörren, då barnen får utforska och upplev Kalles olika dörrar och därmed hans olika rum osv. Det är den blåa dörren. Och så kommer vi in i Kalles första rum. 
Barnen ser, pekar och berättar vad som sker i detta rum. De olika föremålen rör sig och benämns. Mycket språkträning då barnen berättar vad de ser och upptäcker. Barnen som vill får komma fram och knacka på dörren också öppnas dörren. Tillsammans upptäcker vi Kalles olika rum. De blir fram till den gula dörren. Under veckan ska barnen få upptäcka vidare i Kalles hus och de olika rummen och höra sagan på olika sätt. Allt för att främja språket, matematik, teknik och digitala meningsskapande osv. 

Veckans hjälpreda är snabb med att hämta matvagnen. Det är ju måndag och då är det vegetarisk för alla. Specialkost blir det då man utesluter ost. Projicering är i dag ut mot alla rummen då dörren öppnas. Projektorn är riktad mot en hörna då det reflekteras på olika saker och sprider ut sig på många ställen på avdelningen. 

Pasta gratäng med sojafärs och grönsaker blev dagens lunch. Barnen är bra på att äta pasta. 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar