måndag 17 januari 2022

Måndag 17/1 Kalas för en kompis

 

Kalas för vår kompis som blev 3 år igår. Födelsedagsbarnet får sitta på Bolibompastolen med en rosa hatt som hon har valt. Födelsedagsunderlägget är också framtaget och Babblarnas sång önskas. Vår kompis har fått den fina Pippi Långstrump klänningen. Hon berättar att hon vill ha en sked till sin docka. Hon säger, att hon ville ha en cykel men det ska jag få sen.  
Alla barn bjuds på mycket frukt från silverfatet. Födelsedagsbarnet får ett födelsedagskort och vacker sång. Hon uppmanar sin kompis att de alla ska sjunga sången " Vi gratulerar". Efter den vackra sången så Hurras det tre gånger. 

Barnen sjunger och dansar till Babblarnas  "Grattissång". Barnen övar på att klappa med händerna och ett litet hopp. Barnen dansar själva eller i par. 
Sångerna som önskas är några djur från en liten låda. Det är gräs där djuren kan stå. Det inspireras till sången om lammet, hästen, apan, grisen och kossan. Födelsedagsbarnet är mycket noga med att det är hon som ska ta hand om djuren och att det är fem stycken. Mycket matematisk då vi även övar på 1:a, 2:a... osv. 

Inne kuben finns ett nytt ljusbord som liknar en svamp. Där finns olika utmanande och varierande material som man kan använda sig av. Idag blev de färgade klossarna i trä. Barnen får flera aha upplevelser då bordet ändrar färg och klossarnas olika färger. Klossarna innehåller färgad vätska, sand och grus. 

Fri lek inne i byggrummet som har möblerat om b.la är det uppsatt en whitebourd tavla på väggen vid bordet. Kuben kommer också att ändras om då det ska bli en sk "mediakub" med tyg som gör att projiceringen blir på alla 4 sidorna.  



Nya whitebourd med de färgade magnetiska byggmaterialet som man kan utmana sig med att stå upp att bygg. Får en annan dimension då det är i barnens höjd. 

Nu är det ny vecka och därmed  ny " Veckans hjälpreda". Dagens lunch var  biff, potatis, sås och grönsaker. Vegetarisk biff för dem som önskade det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar