onsdag 26 januari 2022

Onsdag 26/1 Motorik och rörelse inne och ute

 

Kalle är med vid frukosten. Han får smörgås i bitar och grönsaker. En kompis hjälper Kalle med att servera både banan och ost. 


Härliga upptäcker då  projicering på väggen är med vid rörelsen idag. 

Barnen dansar till de vanliga låtarna från cd "Rörelseglädje". Barnen upptäcker och fascineras av sina skuggor på väggen. När de rör armar från verktygslåten mm. Barnen klappar händerna och gungar med  i musiken. 

Barnen har sin vän Kalle med på rörelseprogrammet. Kalle får dansa och bli  förd i dansen av barnen. Barnen hjälper Kalle då han går på mattan. Barnen upptäcker även Kalles skugga på väggen, hans hår känns lätt igen. 
Någon kompis vill använda sig av kameran och ta olika bilder då barnen övar rörelser och skuggor. 
Efter rörelseprogrammet går alla barn ut I hallen för att öva påklädning därefter kan man få en clementin. Barnen är intresserade över att skala clementinerna och njuter så av de läskande frukten. 
Barnens samling fortsätter med att vi alla hälsar varandra välkomna med vår "Hej Alla" sång. Någon vinkar då vi sjunger och bekräftar allas närvaro. 
Röd röd är ju min overall, säger en annan kompis. När vi sjunger om röd tar vi in  jultomten i färgvisan, för tomten är ju röd. 
Den gröna klossen övas, då märker någon att en kompis har grön overall. Vi sjunger även färgvisan för grön. "Grön grön är overallen....
Gul som solen. Röd som Kalles dörr osv. 
Barnen övar vidare med Kalles fem färger. Det är kronorna som är framtagna ute på gräsmattan. Barnen går slalom mellan konerna, och fram till resp kon och benämner dess färg mm. 
 Barnen övar flera betydelsefulla begrepp vid sin utelek. Barnen fångas b.la med att ta sig upp och ner vid kullarna. Sedan tas det upp leksaker på kullarna. Det är  kundvagnen och traktorer som "ska med upp", som barnen säger. Barnen övar benämningen uppe och nere mm. 
Barnen bakar ihop vattenkaka och någon vill göra en sk smörpannkska, som någon säger. 


Alla barn har fått linssoppa och crème fräsch, bulle och mjölk . Kalle var med sedan på uppe vilan då avdelningens bokpåse var framme med flera aktuella böcker i barnens intresse och i ämnet normer och värden osv. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar