torsdag 13 januari 2022

Torsdag 13/1

 Digitalt meningsskapande då projektorn är riktat in mot en stor låda. Lådan förflyttas lite och då blir det projicering på alla sidorna i lådan.  Det blir fiskar och därmed ett litet akvarium med varierande vattendjur. 

Barnen blir intresserad över lådan med de olika fiskarna. Det är FISKAR,  säger flera barn upprepande gånger. Barnen säger, mång fiskar, fisk, stor fisk, liten fisk,  blomma, vatten i lådan och gräs osv. 
Barnen får veta att man ser fiskarna bäst om man sitter eller ligger vid lådan. Någon kompis upptäcker att det blir fiskar på sig själv då man sitter inne i lådan. 

                                  Barnen har varit ute och lekt, cyklat, och tankat olika fordon osv. 

Idag har vi en kompis som fyller 2år. Så idag blir det kalas. Fina silverfatet är framme med massa frukt. Barnen kan välja på frukterna banan och äpple. 
Födelsedagsbarnet får sitta på Bolibompastolen med en valfri hatt, det blev guld hatten. Det blir inte helt klart över vad hon har fått i present. Tillsammans berättas och tecknas dvs TAKK om olika saker som man kan få i present. Kanske har du fått en bil, docka eller pennor? Födelsedagsbarnet får vacker sång av alla kompisarna också HURRAS det som bara den. Därefter blir det en liten gåva dvs ett födelsedagskort med en stor tårta. 
Därefter får man skanna valfri födelsedagssång via lärplatta. Och det är BABBLARNAS GRATTISSÅNG som spelas upp. DODDO inleder sången DO; DO, DO..............Barnen sjunger och vissa vill dansa med i Babblarnas GRATTISSÅNG.
Här  kommer barnens lunch av veckans hjälpreda. Köttbullar, potatis, sås och grönsaker . Mmm så gott! 


Under sk uppevilan blir det högläsning med barnen av flera böcker. Där är b.la en stor sko mm och olika bokstäver och siffror osv. 
Därefter tar barnen tag i sin egna valfria lek som b.la bygga med olika varianter av klossar, laga mat i dockvrån eller köra med olika fordon mm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar