måndag 10 januari 2022

Måndag 10/1 Välkommen till VT 2022

 Välkommen tillbaka och till en ny termin. Personalstyrkan är detsamma. Barngruppen är lite förändrad då en kompis har flyttat till annan kommun. Så därför påbörjas en inskolning i dag. Vill påminna om årets första vu- dag sker snart, dvs 21/1. Och då är förskolan stängd. Behöver man omsorg till den dagen måste man meddela oss omgående. 

Måndag har blivit en ute dag istället för att ha ateljén öppen. Det är kallt för att skapa där just nu.  Men givetvis ska barnen få upptäcka, leka och undersöka vatten  snö och is. Därför hoppas vi att det blir lite snö och kyla så barnen kan utforska snö och is. 
Barnen övar påklädning i vanlig ordning inför uteleken. Barnen hör, sjunger och övar påklädning med hjälp av vår påklädningssång. 
Det blir lite frukt som vanligt innan barnen går ut. Tillsammans sjunger och övar alla på samlingssång Hej Alla! Sedan önskar vi alla ett bra 2022 och undrar vad barnen har fått i julklapp? Någon berättar att de har fått en liten panda, färgpennor och doktorsväska osv. En ny mössa visas glatt upp, det är ju Kråkan från Mamma Mu.  Så många av honom är det på mössan. Kråkan flyger, går, och flaxar med vingarna osv. Så mycket språkande blev det med den mössan och de olika upptäckterna av Kråkan.

En lite mat vagn har hittas, få man gå till Ica och handla. Flera barn vill köra vagnen. Jag har köpt choklad, säger flickan. 

Någon vill rita med ģatokritorna, det blir mamma elefant och bebis elefant. De har långa fina snablar båda två. 
                                                    Nu har jag köpt mer choklad och godis. 
Barnen övar på att ta av sina skor med hjälp av stövelknekt, sedan sätter barnen sina skor och kläder på sin plats. 
Årets första veckans hjälpreda tar hand om att hämta maten. Det är pastagratäng med sojafärs och goda grönsaker. Ärtor! Utropas upprepande gånger då barnen känner igen dessa och vill ha ärtor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar