måndag 24 januari 2022

Måndag 24/1 Utedag och kalas

 

Vid uteleken idag blir barnen intresserade över olika fordon vid sandlådan.  Det är nya traktorer och lastbilar i färgerna röd och rosa. 
Barnen kör med traktorn och lastbilen och det öser  sand med hjälp av skopan. 
Någon vill göra sandkakor i olika behållare. Det öser upp sand i alla tre behållare och bankar. 

Jag har hittat en pinne och en stor sten visar en kompis upp. Det är sand på pinnen. Vill du smaka? Frågar pojken och räcker fram lite sand. 
Titta! Jag har ny väska det är Pippi Långstrump. Den fick jag när jag fyllde tre. Så fin! I dag har du post som får ligga i väskan. 


Efter uteleken blir det kalas för en kompis som har blivit 2år. Alla bjuds på frukt. Och födelsedagsbarnet får sitta på Bolibompastolen.  Hon får födelsedagskort och fin sång av sina kompisar. Det Hurras två rungande HURRA! HURRA!!
Födelsedagsbarnet får sedan skanna på valfri uppslag av födelsedagsunderlägget. Det blev GRATTIS SÅNGEN AV BABBLARÑA. Doddo inleder som vanligt sången. Barnen dansar och gungar i takt. Barnen klappar och hoppar som Babblarna visar. 
Sedan blir det två valfria sånger från en sång påse. Det dras upp en spindel och en katt. Takk kunskaper visar upp och tillsammans sjunger vi djurens sånger. 

Serverades Lasagnette till lunch med spenat och ost. Tillbehör var som vanligt goda grönsaker i fina färger. 
På sk uppevilan läste vi 1 bok. Läste lite men mycket frågor ställdes kring vad barnen såg på bilderna i boken. Det blev efterhand en en bokläsning med hjälp av de olika bilder sk bildpromenad från boken. 

Sedan lekte barnen att de skulle res till stranden med flygplan. Man fick packa resväskan, få biljetter inför resan. Man pratade i telefon och försökte planera in resan. Mycket mat packades in för det skulle vara picknick på stranden.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar