onsdag 12 januari 2022

Onsdag 12/1 Motorik och rörelse

 

På onsdagar blir det som vanligt rörelseprogrammet "rörelseglädje". I dag blir det barnen som tar initiativet till vad vad vi ska ha till musik och rörelse. Det blir trummorna som fångar barnen. De stora och små trummorna övar barnen med att hitta takt, rytm och känsla som sedan sprida i hela kroppen.


Något barn väljer att dokumentera på egen  hand med hjälp av kameran.  Barnen kommer på att man kan slå med en instrumentpinne. Det blir ganska passande till låten om verktyg, då det är b.la låten om hammaren. 

                        Här visas en elefant med grön tröja. Det är en grön elefant, som pojken säger
Man kan spela två och två. Så bra. Barnen  övar på att börja spela och sluta när musiken stannar. Barnen övar även med att röra sig framåt, bakåt, sidled, och i olika tempo och då även att stanna dansen då musiken stoppar. 
Avslappning på mattan då hela rörelseprogrammet är slut. Någon kompis är noga med att släcka ljuset. 
Efter motorikprogrammet i musikrummet går barnen ut i hallen för att öva påklädningen inför utevistelsen. Vid påklädningen sjunger barnen sedan påklädningssång och klär  på sig. Någon märker att Kalle tappar sin skjorta. Någon vill hjälpa  honom att ta på sig skjortan igen. Dock är vi alla överens om att Kalle får vara inne då han har lite kläder. 
Ute på gården blir det mera motoriskträning, barnen spelar fotboll och passar till varandra. Flera barn möts i denna aktivitet både yngre och äldre. 
Veckans hjälpreda tar och hämtar matvagnen.  Idag är det soppa så man får köra nätt. 
Tomatsoppa i båda varianterna, vegansk och med mjölkprodukter. Serveras som vanligt med crème fraiche och mjölk. Det är röd soppa idag, röd som tomater och som Kalles byxor talar några om vid måltiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar