torsdag 24 mars 2022

Torsdag 24/3 Ateljé är öppen

 Idag började dagen ute på gården.  Barnen byggde sand hus i olika storlekar och former. Barnen fyllde på med sand och bankade bankade så att huset inte skulle gå sönder.



Sedan var det dags för lite samling ute vid sovloftet, det bjöds på frukt. Idag var det äpple och päron. Tillsammans sjunger vi samlingssång "Hej Alla". Barnen får veta att man kan klistra massa klister på stora papper och sätta på gult band, silkespapper och rivna pappers bitar. Barnen får se detta praktiskt innan de tar tag i sitt skapande. 


Idag var ateljén öppen. Det togs fram 4stora vita ark papper. Gula snören, gula trådar, gul silkespapper, gult vanligt papper och mycket mycket lim. 





Barnen hällde lim på pappret och började sätta fast trådarna, silkespapper på det vita stora pappret. Barnen limmade fast många runda bollar av silkespapper dem skapat.





När alla alster vat klara, var det dags att hänga upp dem på de olika banden som hänger vid sovloftet.


Det hängdes även upp 3st pappersfjärilar bredvid de fina alsterna. 

 
Här kan man se lite av dem konstverken som barnen skapade när det var tema blå i projektboken knacka på.

 
När alla pappersbitarna och trådarna var limmade på pappret var det dags att börja gå in igen. Barnen gick in i små grupper. Barnen sjöng kläd sången ute i hallen och sedan tvätta händerna låten.  Sen var det dags att gå in i avdelningen.


Några barn tar upp några djur frpn språklådan. Favoriten blir krokodilen och sedan en katt. Barnen  övar då sången nyss så träffade jag en krokodil och lille katt. 

Barnen tog fram bildstöds kartan och det turades om i cirkeln vilken låt som skulle sjungas efter.


Veckans hjälpreda fick hjälpa till att hämta maten, idag var det så mumsigt. Det var köttbullar, kokt potatis med brunsås. Till maten serverades grönsaker, det var rödbetor, ärtor, morot och vitkål.




Under sk uppevilan övar barnen en stund  på matematik. Det är Kalles fyra dörrar. Barnen nämner dessa  färger, tar upp brickor i resp färg och lägger upp dem på varje dörr. Barnen övar antal, tärningssymbolen, subdraktion och addition då vi tar ifrån och lägger till brickor osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar