fredag 11 mars 2022

Fredag 11/3 Digitalt meningsskapande

 

Skriftspråket på ett utmanande sett i dag med några barn inne vid ett lågt bord. Det blir ett ikt bord där datorn får användas. Barnen får se alfabetet på ett laminerat blad. Barnen visar med att peka på bokstäverna och därmed också på datorn då de vill trycka. 
Barnen övar bokstäver på saker för respektive bokstav. Bland annat bokstaven S som i snigel osv. Sina bokstäver i sitt namn. Jämför olika färger då det blir både i svart, rött och blått. 

Matematiska språket med hjälp av siffersymbolerna, tärningssymbolen och även med hjälp av  att räkna och föra olika kulorna i kulraderna.  
Något barn har picknick istället i det gröna fast då inomhus. 
Flera stycken hjälps åt vid datorn. Barnen ser även via qer-koderna och hittar siffrorna på datorn och får fram det på skärmen. 
Mera digitalt meningsskapande med hjälp av lärplatta då det tas bilder till Greescreen. Det blir porträtt bilder av olika barn  och någon gruppbild. Sedan sätts dessa bilder vid en önskad bild på bla hus. Huset leder sedan vidare till slott och någon Pippi bild. Där barnen sitter i Pippis knä och äter osv. 

Några barn sitter och leker vid djurens hus dvs bondgården. 
Något barn bygger upp en ny, fin  slingrig tågbana och kopplar på några vagnar. 
Barnen har ätit vegetariska schnitzlar med kall sås, klyftpotatisar och grönsaker. 

Under sk uppevilan utmanas barnen med Kims lek. Det är lilla, mellersta och största saken som övas och färger osv. Vilken sak saknas då en kompis har tagit i från en sak? Hur många saker har vi framme? Osv.


Några fall av kräkningar har skett på avdelning då några inte mått så bra. 
Trevlig helg! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar