torsdag 17 mars 2022

Torsdag Ateljen är öppen


                                                             Frukt blir det innan utelek. 
Ateljé  är öppen i dag. Så barnen för skapa med färgen Gul. Barnen kan rita med gatukartor ute på gården. Inne i ateljén gavs förslag på att man kunde måla prickar, blommor eller mönster på grönt alster. Både yngre och äldre barn ritar och skapar. på gården Det nämns bokstäver och olika liknelser. Det blir en katt också osv. 
Måla på ett vitt ark kan barnen också göra. Barnen  använder svampar, korkar eller fingrar. 
Det gröna alstret ger en ny prägel då barnen får förändra det med den nya färgen som då är gul nu. 
                                             Fint vår alster då det växer fram allt mera skapelser av flera barn. 

Samling innan maten med projektboken. Barnen övar på de färgade dörrarna och vad det händer i de olika rummen? Tillsammans övar vi detta och förtydligar det med hjälp av takk. Sedan påbörjas projicering av boken fast då bakifrån. Boken börjar där ute där månen lyser. Kalles dörrar öppnas och barnen upptäcker mer och mer. Bland annat undrar barnen vad det är för sorts apor? Är det verkligen Kalles hus? Eller är han på besök? Var sitter kaninerna och äter? Någon tror att det på restaurang. Ja, många hypoteser och lärandet blir allt bredare. 

En annan variant av Kalle är med och hjälper till med matvagnen. Idag är det soppa så det är lätt att det skvätter om det går för fort. Så barnen övar på att köra nätt med den. 

Broccolisoppa med smörgås och tillbehör som är paprika, ost och rivna morötter. Nja, många smörgåsar blev det för somliga. Någon gör en egen touch med klick smör. Kreativt! När det är grön soppa  nämner någon att det är grön krokodil soppa. 

En bok som kommer hemifrån om olika känslor. Boken  heter " Alla dessa känslor". Barnen får vara delaktiga med att föra fram de känslor som ska berättas. Det är b.la känslan förväntan. Därför påbörjar vi "veckans bok, spel eller pussel" . Då barnen gärna får ta med det till fsk så kan barnen ha det under sin förskole vecka. 

 Play- do under uppevilan och fri lek. Det är leran som doftar gurkmeja. Barnen upptäcker att det blir gult på händerna mm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar