fredag 1 april 2022

Fredag 1/4 Fredagssamling

 Det råder VATTENKOPPOR på stora barns avdelningarna. 


Fredagssamĺing som öppnas upp med våra sånger. Det är sångerna "Hej allihopa och gårdssången". Dagens aktivitet blir att öva på rimord. Ord som låter likadant. Till exempel simma och dimma. 

Barnen får höra meningar där vissa ord rimmar. Den främre pedagogen läser medan den bakre pedagogen stöttat barnen med visuella bilder, så att det blir lite lättare i denna språkrika stunden. Det blir mycket lustfyllt och många barn är aktiva och ropar ut orden. Det blir lite lurigt och passande denna dag då den främre pedagogen inte vet om dessa visuella bilderna som barnen får hjälp med. Rimmandet gick så bra för alla, tänk att alla rimma, säger den främre pedagogen. 


Några barn övar på att gå in och ut i kuben som snabbt blir ett Hus. Det blir att öppna och stänga dörren. 

Valfria aktiviteter inne i flera lärmiljöer. Det är någon som tittläser i en bok inne i kuben som blev ett hus. 
Några bygger med färgade geometriska former på whitboard tavlan. 
Oj, då en söndrig dörr. Så kan det bli när man tar i för hårt då man öppnar och stänger dörren. Innan maten plockar vi alla undan med hjälp av plocka undan sången. 
Barnen har ätit Lasagnette med härliga grönsaker. 
Efter måltiden dukar barnen av och rensar bort matavfall ner i den bruna påsen. Besticken i hinken och de andra på vagnen. 



Under uppevilan lästes det olika böcker som barnen valde ut. Barnen läste bland annat Alfons sover, äntligen bajs, knacka på och bråttom bråttom där vi lärde oss lite TAKK.



Barnen utforskade skuggor med hjälp av projektorn.

Nu önskar vi er alla en solig och skön helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar