torsdag 14 april 2022

Torsdag 14/4 Ateljén är öppen

 Denna fina torsdagen började dagen med att barnen åt en supergod frukost. Mycket varm choklad, ägg, mackor, pålägg, grönsaker och massor av apelsinbitar. Dukningen är lite i vår favorit färg GULT. Passar ju bra nu när det snart är påsk. 

När barnen ätit frukost var det dags för barnen att gå ut, barnen pratade om att det hade regnat så regnkläderna och gummistövlarna skulle alla ha på sig, sa barnen.

Idag var ateljén öppen för alla och det blev fortsatt påsk pyssel. Barnen fick pynta ännu mer ägg och ännu mer kaniner ute vid sovloftet.


Vid sovloftet sattes även musik på, idag var det mamma Måd. Barnen kunde välja på  att pyssla och dansa en stund. . 


När barnen var klara med att pyssla så var det dags för fri lek ute på gården, barnen bakade kakor, sandslott och olika maträtter. 



Barnen övade även på motoriken när dem klättrade för trappan för att kunna åka ner för rutschkanan. Upp och ner och upp och ner igen.


Såpbubblorna fick följa med ut idag, barnen turades om att prova blåsa bubblor. Ibland kom det mycket bubblor och inland kom det lite bubblor men det var superkul ändå. En kompis blåste och alla andra kompisar spräckte bubblorna.


Därefter blev det lite fruktstund ute tillsamman med kolibrin. 


När det var dags för barnen att gå in igen så togs projektorn fram, det projicerades påsk musik och påsk film mot en av dörrarna. Det handlade om räven som skulle förstöra lite för några kycklingar mm.



Därefter fick veckans hjälpreda följa med till köket för att hämta lite lunch. Idag serverades broccoli soppa, crème fräsch och massa bröödd. Hela brödpaketet åts upp. Smaskens.

Under uppevilan fick barnen färglägga olika påsk former av träd som barnen sedan kan hänga upp. Det fanns hönor,  kaniner, ägg och kycklingar. 

NU VILL VI ÖNSKA EN RIKTIGT

SKÖN PÅSKHEL!

GLAD PÅSK🐥🐤🐣🐣🐤🐥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar