tisdag 12 april 2022

Tisdag 12/4 Påskfest

Dagen började med en fredags samling fast på en tisdag. Så det blev en tisdagssamling istället med tema påsk. Man välkomnade påsken och förskolans Gårdstomt lämnade ett nytt brev till förskolan som barnen kunde läsa. 


Därefter berättade man en liten ramsa om kycklingar.na som skulle på promenad. Alla barn och pedagoger övade TAKK dvs  tecken som är bra att kunna till påsk. Avslutningsvis sjöng hela förskolan 4 fina påsk låtar.


Gårdstomten berättade hur glad den blir när barnen leker, upptäcker och har så skoj på gården. Gårdstomten berättade även att det är vår och påsk, vad påsken egentligen betyder. I brevet stod det även att alla stationer från respektive avdelning skulle vara öppen. Dags för massa skoj.



Vid en station fanns det utskrivna målarpapper.  Bland dem fans det kycklingar, kaniner och många andra påsk teckningar. Barnen ritade med färgpennor i massa olika färger.


Vid en annan station kunde barnen få smaka, känna och lukta på olika grönsaker. Citronen var suuur sa barnen och gjorde sura miner.

Bredvid fanns det massor av ägg som barnen hittade ute på gården då Gårdstomten gömt äggen där. Barnen fick var sitt ägg som dem kunde rita på. Dessa äggen skulle man sedan äta till påsk lunchen.  Vissa ägg blev ritade på och andra blev lite uppätna. Goda var dem oavsett.


En annan station erbjöd musik och instrument. Man fick prova på bland annat rörspel, gurka, trummor och cabasa. Högtalaren fick vara med som spelade lite påsk musik och lite annat.


På fjärilen erbjöd vi lite pyssel, där barnen kunde välja att dekorera pappers ägg eller pappers kaniner. 




Man kunde rita med kritor, tuschpennor, använda glitter, paljetter och olika sorters klistermärken. Barnen ritade mönster och olika ansikten. 



När barnen hade kommit in igen så hjälpte veckans hjälpreda med att hämta maten. Idag var det påskmat. Köttbullar, prinskorv, kokt potatis, och 2 olika sorters sill. Till detta serverades barnens ritade och målade ägg som dem fick rita på ute och massa mackor.  Grönsaker fanns det också, mycket morötter och gurka.


Under uppevilan fick barnen ha matematik ägg med färgskala och siffersymbol och tärningssymbolen. Fri lek därefter som bland annat var lek med plastelina, pussel och bygg med klossarna.


Till mellanmål fick barnen rulltårta som skulle föreställa ägg. Det blev banankaka med glass för de vagnska alternativet. Smaskens var det!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar