fredag 29 april 2022

Fredag 29/4 Fredagssamling

Barnen sitter ner vid stockarna det är tid för Fredagssamĺing.  Solen skiner, himlen är blå och alla har gått igenom portalen. Samlingen inleder med våra sånger

 "Hej allihopa och gårdssången". 
Barnen får höra fortsättningen om hunden Berre. Han har lärt sig flera övningar som att sitta och ligga mm. Varje gång får han en karamell. Fast inte för många då får man ont i magen. 
Hunden Berre har också fått lära sig att man ska plocka upp skräp. Man ska slänga dem i olika kärl. Det är plastförpackningar och metall osv. Han visar barnen  vad han Hittade under en promenad med sin matte.  Det var farlig plastförpackning, metall burk och en känga. 

Flera barn är aktiva och vet att plast ska ligga i det  gula kärlet, metall i den blå och  grovsopor i papperskorg som bla en känga. Detta övas med en check miljö sång och sittande dans. Sången heter " Plocka opp" sången avslutas med att man är stilla med en markerade Stophand. Det är verkligen  STOP till att slänga saker i naturen. 

Berre visar här upp sakerna som han hittade vid en promenad. Och var man ska slänga allt.  

Lådan i hallen används flitigt av barnen. Det är vår språklådan dvs vänta in lådan. Man kan tittläsa från en valfri bok eller bara ha ett gosedjur. 
Barnen plockar undan lite av material som används med "plocka undan sången" . 
Barnen har  fått falafel biffar, klyftpotatisar, sås och grönsaker.

Barnen har fått vara i biblioteket och  hört  sagan om " Kon som klättrade" . Barnen följer med i berättelsen och samtalat, lyssnar och lär. 

Nästa vecka blir det Skräpplockar veckan. Mycket mera inom Hållbar utveckling och Grön flagg osv. 

Vi vill påminna om protokollet för  vh-samrådet har kommit. Hänger bredvid månadens hembrev i entré. 

Vi önskar er alla en fin helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar