tisdag 5 april 2022

Tisdag 5/4 Barnens delaktighet och inflytande

 Dagen började ute på gården, det har haglat sa  barnen. Det var lite hagel kvar när barnen kom ut men det smälte snabbt då solen kom fram.

Det smälta haglet bildade många vattenpölar runt om i hela gården. Barnen hoppade  i vattnet, samlade vattnet i hinkar, kastruller och vattenkannor. 


Barnen blandade ihop mycket sand med vatten för att skapa lera.


När barnen hade kommit in igen var det dags för lite samling. Barnen började samlingen med "Hej alla sången. Efter sången tog man fram ett stort"TAKK kort med påsk begrepp, där barnen gick igenom ord för ord, tecken för tecken.

Sen presenterades påsksångerna  för barnen igen, denna veckan förbereder vi oss inför påskfesten där vi alla ska sjunga tillsammans. 


Därefter var det dags för mat. Veckans hjälpreda hämtade idag ugnslagad fisk med kokt potatis. Till det fanns det härliga grönsaker i form av oliver, kål, morot och en liten blandning av ärtor och majs.

När barnen är klara så får varje barn ta sin tallrik och duka av på vagnen. Om barnen har kvar mat så ska det skrapas i den bruna påsen.



Under uppevilan togs det fram lite böcker från biblioteket. Sen var det dags för lite högläsning av böckerna.

Barnen får även möjlighet att använda ikt med att ha lärplattan och  lyssna på sagan om "Draken och tårttjuven". Barnen får öva på att  hör bla ljudsignalen då det är tid att byta blad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar