torsdag 28 april 2022

Torsdag 28/4 Ateljén är öppen bygg-och konstruktion med ny byggmaterial.

 



Vid utevistelsen i dag är det mycket aktiviteter. Några åker rutschkanan upprepande gånger. Några är ute och cyklar. 

Flera barn är vid ateljén då den är  öppen idag. Det övas på att bygga med nya byggmaterial. En platta med nya geometriska figurer mm. Och färgglada pussel som byggs ihop. 


Det blir även en samling då alla barnen har kommit. Som vanligt blir det frukt till alla barnen. Därefter sjunger och vinkar alla till vår samlingssång "Hej Alla". Sedan kommer en påse fram. Det något som hoppar så i påsen. Vad kan det vara? Det är några som finns inne vid den vita dörren och som ska sova. De ska borsta tänderna. Man måste borsta tänderna när man ska gå och lägga sig och när man vaknar. Det är NALLARNA! Säger ett barn. 

Barnen övar på antal nallar, språk då vi tillsammans sjunger och pratar om bilden. Det blir sångerna björnen sover, borsta borsta tänderna,  dansa lilla nalle björn och 1 liten nalle skulle ut och gå.....När den sista sången sjungit är både barn och nallar uppe och dansar. 
Barnen bygger med hjälp av färgade  duplo då det blir några av  Kalles färger. Även veckans bok blir det då vi läser en ny bok. Det är Mamma Mu och Kråkan som bara säger, inte. 

Barnen som sitter vid ateljé  hinner bygga mera av de nya färgglada pusselbitarna innan maten. Titta! Det är ett slott. Kreativt med härligt bildseende. 
Digitalt meningsskapande skapas då det  blir  bilder från årstiden Våren. Det är både blommor och flygande fjärilar och även fåglar som flyger i taket. Barnen talar mycket sakligt  om vad som flyger och dess färger mm. Barnen har ätit god och krämig broccolisoppa, crème fraiche, smörgås  och mjölk. Det blir en bulle som badar i soppan. 
En bok inom ämnet normer och värden. Det är boken "En rosa pingvin". Där tas det upp om olikheter och likheter. Att de är djur men ändå annorlunda med olika färger och känslor mm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar