måndag 11 april 2022

Måndag 11/4 Utelek på gården

 

Valfria aktiviteter ute som att sparka och rulla bollen. Bollen kommer mot husväggen, kommer långt bort och till en kompis. 

Barnen övar med att lägga fram liggunderlag  till sova vilan. Barnen  tar liggunderlag och lägger upp dem. Det behövs inte så många idag då många är lediga. Barnen  nämner några namn som de vet ska sova. 

Barnen har lekt fritt vid  sandlådan med att bakat sandkakor av olika behållare. Det bakas med små koppar, former med olika motiv som fisk och nalle. Rikligt med sand tas upp och barnen  bankar så det blir fasta fina kakor. 

Någon tar sig ner från rutchkana några gånger. Något många barn kan själva nu. 
Samling innan maten som är i temat Påsk. 
Först vår samlingssång "Hej Alla"Det är 4 dagar denna vecka så tillsammans övas det på siffran  4. Barnen får se 4 kycklingar i olika storlekar. 
Barnen tittar, känner och undersöker kycklingarna. Under påsken finns det påskkärringar också. Hur ser de ut? De har ofta en spetsig näsa, sjal, kofta och skjol på som denna. De har svart hatt och en kvast så de kan flyga till Blåkulla. 


Barnen hälsar och undersöker häxan. Och ger henne och även Kalle en kram. Barnen får veta att imorgon är det fest. Och då kan man klä ut sig till kyckling, häxa, ägg, eller påskkärring eller påskgubbe. 
De 4 kycklingarna blir ramsan "1,2,3,och 4 alla byxor är rå dyra. Den som inga byxor har får gå med rumpan bar". Precis som vår Kalle. 
Barnen får öva på storlekarna stor, liten och mitt emellan. 
Ååååå vilken liten söt kyckling. 
Så Kalle får sina röda byxor på, vita tröjan och de röda byxorna. Det blir .mycket visuellt då vi tar det praktisk med hjälp av vår Kalle docka och med hjälp av Takk. Mot slutet sjunger vi tillsammans 4 påsksånger. 
Barnen har fått falafelbiffar, potatis, sås och grönsaker till lunch idag. Mmm, verkar vara uppskattat. 

Under uppevilan får barnen höra sagan om hönan och ägget. Hitta mönstrade hela och halva ägg och därmed bilda par av ägg. Barnen övar påskens högtid med hjälp av ett påsk bingo. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar