måndag 4 april 2022

Måndag 4/4 Utelek på gården

 Dagen började ute på gården.  Barnen såg att det hade regnat ute då det fanns vattenpölar. Man fick ha på sig gummistövlar eller andra stövlar som tål vatten. Sedan hoppade alla barnen runt i vatten.

Efter lite vattenlek blev barnen intresserade av sandlådan. Det bakades, fylldes på i olika formar och serverades för provsmakning. Idag bakade barnen choklad kaka.


Barnen hittade några pinnar i sandlådan och då ville barnen se om man kunde rita med pinnen. Barnen drog streck och andra mönster i sanden.


Barnen tränade mycket på balans. Idag tyckte barnen att det var extra svårt att balansera. Barnen sa att dem halkade på trädstammarna mest, detta för att det hade regnat. Barnen hjälptes åt att hålla varandra i händerna så att det skulle gå bättre.

 När barnen kom in igen så tränade barnen på att ta av sig skorna med hjälp av stövelknekt. Barnen tog av sig västarna och sedan hjälptes alla med att knäppa upp jackorna och overallerna innan det var dags att tvätta händerna.



När barnen hade kommit in var det dags för lite samling. Idag var Kalle med och alla barnen skulle lära sig lite påsksånger. Barnen sjöng 10 små häxor, lilla kycklingen och barnen lärde sig lite påsk TAKK.



Sen var det dags för mat. Dagens hjälpreda fick följa med till köket och hämta maten. Idag var det laxgratäng med majs och morot.



Uppevilan startade med lite högläsning av böcker. När högläsningen var klar så ville barnen fortsätta tittläsa medans andra barnen ville pussla, sortera klossar och lära sig kring färgmönstet med hjälp av dem färgade klossarna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar