onsdag 20 april 2022

Onsdag 20/4 Motorik och rörelse inne och ute

 

Matsedel för dem kommande 3 veckorna.



Dagen började i musikrummet, där barnen hade rörelse med hjälp av cd-skivan "rörelseglädje". Men idag togs det fram en vit duk. Detta då barnen är på den vita dörren i projektboken.



Barnen kunde hålla i duken medans de dansade för att se om duken kunde få en annan form. Den snurrades och snurrades. Tyget blev elafantens snabel, barnen rörde armarna i verktygslåten då man hamrar och såga mm. Det blir både knattegå och springstund vid och på tyget. Vissa barn provar även att vara under tyget. Mot slutet blir det avslappning på det vita tyget. Så skönt en stund vila. 



Efter att man haft rörelse i musikrummet så var det dags för barnen att gå ut på gården. Där barnen skulle ha ännu mer rörelse.  Solkräm och keps är bra att ha nu när starka vårsolen har kommit. Tänk på att ni vh får gärna smörja era barn på morgonen. Så fyller vi på med att smörja på em. 

Men först bjöds det på lite frukt på den fina stjärnmattan. Idag kunde barnen välja mellan päron och äpple. Barnen sjöng "Hej alla" sången och det pratades om hur många kompisar är här och vilka kompisar är hemma?  mm. 




Därefter var det dags för rörelsekorten. Rörelsekorten läggs fram så barnen kan se vad de vill göra. Det är flera som blir nyfikna på bilderna och vill försöka. Barnen övar på att göra knäböj, höft el gumpa lalla lyft, ryggresning och  sit ups. Svårt men det går efter flera upprepningar.



Tillsammans lär sig flera barn. Och de blir rörelse som fortsätts  upp o ner för kullen. Det görs knäböj nere och  uppe på kullen. Några barn tar övningen i par.  Rörelseglädje är enorm och barnen lopar runt med övningen knäböj. 
 



Barnen ville även träna på att gå upp och ned från kullarna. Barnen kunde gå upp, springa upp , krypa upp men rulla upp var lite svårt, men att rulla ner från kullen var mycket lättare.



Cyklarna är som vanligt ute, barnen känner sig mer och mer bekväma med att cykla från backen på gården. 




Ute i sandlådan har barnen en cafeteria, där serveras bland annat kakor, tårtor och goda smoothies.




Kalles 5:e dörr öppnas. Den dörren är vit. Vem har vi där? De fem björnarna. Barnen övar språket med att berätta att de ska sova. Men först måste man borsta tänderna. Barnen tar tänkta tandborstar och hjälper nallarna att borsta tänderna. 


Det är tre barn och mamma o pappa nallen. Barnen sitter på det vita tyget som vi dansade med i morse. Barnen  sjunger björnen sover och lägger sig ner för att sova. Barnen har valt ut en mamma och  pappa som ser lite större ut och de övriga små nallarna är barnen. Högläsning blir att barnen tar för sig i den aktiva händelsen i boken med rekvisita och praktisk övar och hjälper nallarna. 


Det byggdes en stor och en liten tågbana inne i byggrummet . Men även ett hus av is till isbjörnarna.



Därefter fick veckans hjälpreda följa med och hämta dagens mat. Idag serverades det ris med kycklinggryta. Till maten serverades grönsaker i form av morot, kål, rödbeta och majs/ärt blandning. Det var så gott att allt blev uppätet.




Under uppevilan så ställs det fram plastelina. Vit Plastilina möter den mörka Plastilina. Men först delar vi upp till alla som vill ha. Den är hård så man måste knåda mycket med den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar