fredag 22 april 2022

Fredag 22/4 Ďigitalt menìngsskapande ute vid utevistelsen

 

Barnen övar mycket naturkunskap, med hjälp av digitala verktyg som blir ett komplement till lärandet. Barnen ser, hör om smådjur. Det är bla om myror, sniglar och skalbaggar. Barnen får välja vilka djur de vill se och höra på. Barnen hör fågelĺäten från Blåmesen mm. 
Barnen har även kameran och tar bilder själv. Det blir bilder på gräset, gruset och trädet. 

Barnen får sedan en samling där det bjöds på mycket frukt. Blir ett silverfat då vi firar våren, fredagsmys då det är så fint väder. Därefter sjunger barnen och vinkar till varandra då vi alla tar samlingssången. 
Flera får skanna vidare med hjälp av lärplattan och höra på flera fågelkvitter av olika fågelarter. 

Barnen sitter även sedan uppe på kullen och lyssnar och lär om olika fåglar och småkryp. 
Barnen övar avklädning med att lyssna, sjunga med och se via  lärplattan om olika klädesplagg från den omtyckta klädsången. Barnen säger efter då jacka  tas av, tröja och strumpor kan barnen också. 


Bolibompa fortsätter att lär barnen om bland annat bilar och olika fordon. Därför blir det automatisk att barnen får leka, sjunga, köra vid lärmiljön bilhörnan där både Bolibompa låter och kör med bilar. Först blir det en röd bil sedan gul, grön och blå dvs nästan alla  av  Kalles färger. 

Pasta med sojafärs och goda grönsaker. Det är bland annat gurka  tomater, oliver och sallad på grönsaksfatet. Någon kompis kommer på att man kan ha oliver på fingret då de har hål i sig. Många barn  har ätit bra. 



Under uppevilan besökte barnen biblioteket. Där kunde barnen välja mellan högläsning av bok barnen valt ut eller att lyssna på Bolibompa sagan på lärplattan. 



Barnen valde ut två Pippi Långstrump böcker barnen och en bok om djur. Högläsningen övergick till tittläsning. Där barnen berättade vad dem såg och vad det var för djur dem såg.
 


När barnen hade läst klart så gick barnen tillbaka till fjärilen och hade lite fri lek där man kunde använda leran, pussla eller leka med fordon.




Nu vill vi  önska er alla en skön och solig helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar