torsdag 4 mars 2021

Torsdag 4/3 Barnens delaktighet och inflytande



Mysig morgonstund med ögonblickforskning  med hjälp av ikt. Projicering på väggen med hjälp av lärplatta. Barnen säger b.la det är i havet. Stora blå havet. Solen skiner i havet. Många fiskar,  det är hajar. Delfiner, många och bebis delfinen. Sköldpaddan simmar mycket,  den har vingar. Ja nästan det är sköldpaddans fenor får barnen lära  sig. Vad äter sköldpaddor? Kanske  blommor. Nja kanske alger, blad och andra fiskar. Kommunicera med hjälp av ikt vid måltiden, blir mycket givande för oss all med mycket lärande om vatten och om några vattendjur.




När barnen har övar med att klä på sig så bjuder vi på frukt. 

Ateljén är öppen idag. Barnen fortsätter med att rita med blyertspenna och suddgummi. Idag kan man öva att rita olika figurer, konturer av olika mallar former, men även geometriska figurer.  Djup koncentration med pennan mot pappret blir det i detta skapande. 
Någon kommer på att man kan vända på behållaren,  och trummor blev det då. Kreativt! 
Barnen övar med blyertspenna, suddgummi på papper. Barnen får öva vidare med att följa motiv och andra konturer. Som b.la cirkel, trianglar, stjärnor, eller rita streck efter linjalen osv. 

Barnen övar frukter och grönsaker innan maten. Alla är placerade på kartan. Kan du peka på jordgubben? Vilken är gul? Citronen, sägs det. Osv. Mycket matematik med färger, former, antal, likheter och olikheter mm övar barnen. 
Mera matematik blir det här vid mönstersättning med markerade glasspinnar där  barnen kan lägga färgade små bollar.  Någon kommer på att man kan lägga på bollarna på båda sidorna om glasspinnen. 

Barnen har ätit potatisgratäng med kött och grönsakerna rivna morötter, rödbetor och ärtor. 
Vill du ha mera vatten? Mm verkar så också dricker hon det ur en tänkt sugrör med hjälp av en vänd  sked. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar