tisdag 30 mars 2021

Tisdag 30/3 Utelek teknik naturkunskap

 

Barnen får hjälpa till att göra ett påskris. Ljusslinga tas av för nu ska det hängas i lite påsk saker som stora ägg, små ägg, trä ägg, kycklingar som klämmor och fjädrar mm. Man behöver inte ljus nu, det är inte jul nu, säger en flicka. 

Jag och min pappa har också ris hemma, fortsätter hon att berätta. 

Barnen sorterar färger på det som ska hängas upp i påskriset. Barnen ser att det är i färgerna lila, rosa, gula, stora ägg, små ägg och fjädrar  osv. 
Alla vill hjälpa till, jag också hojtar barnen. 

Vårt fina påskris har vi uppe på skåpet i hallen. Det blev jättefint. 

Några andra barn sitter med påsklådan och övar språk, teknik, matematik dvs antal och mönstersättning då man ska hitta rätt ägg med likadant mönster, så det blir ett par. Med fina glada färgmönstrade ägg utmanas barnen att hitta likadana ägg som blir ett par. Man upptäcker vissa som är väldigt lika men inte exakt lika, och därmed inget par. 

Sifferäggen med olika siffror 1-10 med siffersymbol och tärningssymbolen. Tillsammans lägger vi upp dessa halvor av ägg så de blir hela med rätt siffra och  rätt färgskala. Barnen övar på språk, matematik, samarbete, turtagning, teknik, och kreativitet osv.  
Barnen får sedan öva på att höra siffran eller färgen på ägget som ska ner i lådan. Går väldigt snabbt när många vill hjälpa till. 
Två lila blir ett ett. En 1 och en prick övar barnen på. 
Barnen går  sedan ut för att leka, undersöka med olika leksaker vid olika lärmiljöer. Bla djurhörnan med olika byggmaterial. Det byggs torn till stora djur som elefanter eller till smådjur mm. 
Barnen hittar sk "pigan" dvs nyckelpigan. Den är röd och vi övar antal prickar genom att räkna tillsammans. Barnen bygger hus, torn och andra bon till nyckelpigan och flugan mm. 
Barnen spelar boll och passar mellan varandra då de sparkar  bollen till en kompis.  

Barnen har ätit fiskgryta med kokt potatis och sallad. Som vanligt tar rödbetor och ärtor slut snabbt. Mmm jättegott! 
PÅSKFEST IMORGON MED PÅSK AKTIVITETER UTOMHUS I DE OLIKA LÄRMILJÖERNA. BARNEN FÅR GÄRNA VARA UTKLÄDDA I PÅSKENS TEMA. 

Våren är här med dess olika väder. Se till att era barn har olika kläder som passar i dessa väder. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar