tisdag 2 mars 2021

Tisdag 2/3 Utelek med projektboken bls teknik och naturkunskap

 

Samling med MEMMO och MYSEN dvs projektboken. Barnen får lyssna på de sista sidorna ur boken. Att vintern är slut och att några kanske saknar snö precis som MEMMO och MYSEN gör. Därför får barnen göra som Mysen visade Memmo lite lotsas snö kan vi göra som inte kan, smälter. Vi har grönt underlägg  på brickan, då vi vill visa att vi går mot våren. 
Barnen som vill får göra lite lotsas snö med hjälp av hålslagaren och papper. Det blir mycket snö. Teknik, då barnen utmanas med andra verktyg och redskap. Vi hjälps åt och trycker ut små, cirkelformade pappersmotiv som liknar snö. 

Barnen får öva ta av sig skorna med hjälp av stövelknekt. Det går som en dans och skorna kommer av. 

Veckans hjälpreda får hämta vagnen. Inne i köket påpekas det att det är mycket ljud. "Det låter högt och sedan stannar ljudet. Det låter inte mera," säger pojken. 

Barnen har ätit panerad fisk, kokt potatis, kall sås och grönsaker. Barnen upptäcker att man inte kan ha oliverna på fingrarna, det är små små hål och fingret får inte plats. Oliven går i sönder, inte alls lika goda som de andra gröna som barnen tycker om. 
Under uppevilan får några barn höra boken " tryck på knappen och bilen säger brum". En liten fin bok med poesi och rytmik, det blir lite magiskt och utmanande i språkrytmen. Även boken  " snigelns visa. Sedan får barnen se på  storbildsaga på väggen med hjälp av  ikt. Det är om Laban och Labolina och siffror med olika händelser som att sova över, spökblomman och stora presentdagen osv. 


Semesterlappen kommer med hem idag. SISTA IMLÄMNINGS DATUMET ÄR 17/3.  

Idag under eftermiddags leken ute provar någon att vända cykeln upp och ner. Titta! Så fort det går med armarna. Föra detta med  armarna, med händerna på pedalerna går framåt och bakåt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar