fredag 5 mars 2021

Fredag 5/3 Fredagssamling

 



Barnen har besök vid frukostbordet idag. Det är Julia och MEMMO. MEMMO är stor och Julia är liten. Julia är där uppe och MEMMO där ner, säger barnen. Någon tycker att de ska äta lite gurka. Mm gott! 

Jag har gjort ett långt tåg med många vagnar. Tuff tuff, säger tåget. 
Barnen leker och lagar olika maträtter. Men även lite godsaker som glass i olika smaker, kakor och tårtor. 


Fredagssamĺing denna fina fredag med blå himmel och checka glada pedagoger med  hattar på. Våra sånger inleder hela samlingen, som "Hej allihopa och gårdssången". Därefter får barnen veta att gårdstomt har lagt ner saker i brevlådan istället för brev. Det är instrumenter och tre dinosaurier. Barnen får sjunga dinosauriesången med komp och musik med hjälp av instrument och ikt via högtalaren. Barnen övar på de olika dinosaurierna, deras läten som spelad upp, vad de äter? Osv. Vi sjunger sången och gör rörelser till. 


Barnen får möjlighet att ta ansvar med ute- leksakerna se över vilka som är hela och vilka som är trasiga. De leksaker som är trasiga slängs i den stora sopsäcken. 
Leksaker som inte är sönder kan man lägga ner i den bruna lådan. För dessa kan man ju leka med.

Några övar fingermotorik, färger, storlekar, utseende, olikheter och likheter av de olika piggiga byggmaterialet. Det byggs och på de tre plattorna. 

Barnen övar att ta fram och använda frukterna och grönsakerna. Sedan plockar vi ner det i påsen igen. Vissa räknar och nämner vissa färger som bla röd jordgubbe. 


 Barnen har ätit vegetariskgryta med ris och grönsaker. Innan vi tar upp mat  övar vi på grönsakerna som bjuds på i dag. Barnen känner igen och säger majs, broccoli och sallad. Vi tar lite tapasplock av grönsakerna och sedan njuter vi av måltiden. 

Trevlig helg önskar vi på Fjärilen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar